飞行季节 2017 很快又开始了.

We hebben dit jaar onze duiven iets later gekoppeld dan gebruikelijk was de laatste jaren. 在 20 januari hebben we alle kweek en vliegduiven bij elkaar gedaan. We hebben plek voor 27 飞行情侣和 22 对种鸽. 在总 49 夫妇. 繁殖很顺利. De eerste week dat ze bij elkaar zaten was het best koud en kwamen de temperaturen overdag nauwelijks boven het vriespunt uit. Vandaar dat het ook wel een aantal dagen langer duurde dat er eieren kwamen. Op zich geen probleem. Begin Februari kwamen de eieren vlot achter elkaar. 在里面 2Ë week van februari hebben we alle eitjes bekeken of ze bevrucht waren en hebben we van een aantal kwekers (10 夫妇) de eieren naar de vliegduiven verlegd. 这个 10 koppel kweekduiven kwam weer vlot op eieren zodat we 49 koppel op eitjes hadden zitten. Half maart waren er inmiddels 94 男生. Dat is een mooi resultaat van 49 夫妇. Bijna overal lagen 2 jonge duiven in de schaal. Al met al dus een super kweek.

De meeste vlieg duivinnen hebben we in de 3Ë week van maart gescheiden van hun doffer. De duivinnen gaan dan naar het vlieghok. De doffers blijven zitten en moeten zorgen dat zij de jongen groot brengen. Eind maart waren alle jonge duiven naar het jonge duivenhok verplaatst zodat de doffers alleen op hun vak zaten. De duivinnen hebben daarom een week meer de tijd gehad om een beetje te trainen. De doffers trainen pas vanaf begin april. We proberen dit jaar in de maanden mei en juni te pieken met onze duiven en die maanden mooie uitslagen te maken. Vandaar dat we ook iets later gekoppeld hebben en moeten we zorgen dat we in april de duiven goed aan de gang krijgen en zien we wel wat ze er deze maand april van maken.

Om de duiven weer te laten wennen dat er weer wedvluchten zijn hebben we de duivinnen 2 keer en de doffers 1 keer een heel klein stukje weg gebracht. Dit verliep goed. Ze waren allemaal iedere keer snel weer terug.

星期六 1 april hadden we de 1Ë africhtingsvlucht. We konden alleen de duivinnen maar mee doen omdat de doffers nog nauwelijks rond hadden gevlogen. We korfden dan ook maar 27 duivinnen in. De doffers gaan komende week mee. 它一直排到 10.00 uur en om iets over 11 kwam de eerste aangevlogen. Zoals gebruikelijk en bij bijna alle liefhebbers is de drang om naar beneden te komen er nog niet echt en bleef ze draaien. Inmiddels waren de 2Ë 在 3Ë ook reeds gearriveerd en na een tijdje kwamen ze naar beneden toe. Daarna kwamen de meeste overige duiven vlot terug en bleven ze steeds een aantal rondjes draaien. Omdat het een africhtingsvlucht is en toch nergens voor meetelt was het niet erg maar hopelijk gaat dat de komende weken anders.

Aankomend weekend begint het dan echt om de punten. Zoals het er nu naar uitziet zullen we 50 duiven gaan spelen. (dubbel weduwschap) We laten een aantal doffers zitten zodat zij de duivinnen kunnen gaan opvangen die als eerste komen.

Succes allen en zoals de weersvoorspellingen nu zijn wordt het goed duivenweer.

直到下周.

收藏 永久链接.

评论被关闭.