Seizoen 2021 van start

We hebben in de 1Ë week van januari al onze kweek en vlieg duiven gekoppeld. In totaal waren er dat dit jaar 60 夫妇. Best veel en alle vakken zaten dan ook bijna vol. De kweek verliep desondanks niet geweldig. De meeste duivinnen hadden eind januari gelegd. Zoals we altijd doen hebben we de eieren van de kwekers verlegd naar de vliegduiven. We hadden bij de kweekdoffers best een aantal oude doffers zitten. Helaas waren de eieren van al deze oude doffers niet bevrucht, ook van de 2Ë ronde niet. Verder hadden we een aantal late jonge duivinnen die slecht op eieren kwamen. Dan begin februari de kou er overheen en dan is het aantal jongen minder dan waar je van tevoren op gehoopt hebt. Maar goed, dat is ook duivensport.

De hele maand maart denk je dat de vluchten wel worden uitgesteld, Corona, avondklok enz. Training van de duiven is moeilijk omdat de tijd nog niet verzet is. Maar dan komt toch op 26 maart het verlossende woord dat de vluchten gewoon doorgang vinden. Dan de duiven toch nog maar snel even 1 keer africhten en dan moeten ze er staan.

星期六 3 april de start van het seizoen 2021.

Zoals vaak waren de vooruitzichten van het weer niet al te best. Koud met een Noorden wind. Voor veel liefhebbers is dat al een reden om niet mee te doen op de eerste (test) vlucht van het seizoen. Uiteraard kijken wij ook naar het weer maar dat is bijna nooit een reden om niet mee te doen, vooral in het voorjaar niet. In hartje zomer met zuidoosten wind en 35 graden willen we onze jonge duiven nog wel eens thuis laten maar niet met heldere en koude luchten. Duiven kunnen daar best heel goed tegen. De afstand 78 km stelt ook verder helemaal niets voor.

In onze vereniging De Zwaluw hebben dan ook maar 6 liefhebbers ingekorfd. Wij hadden zelf al onze duiven (69) 笼. (33 在道夫 36 母鸡)

Het weer op de zaterdag was de eerste uren nog niet voortreffelijk, bewolkt en nog geen goede zichten. Maar vanaf 10.30 uur begon de bewolking te breken en het was nog een uurtje wachten voordat het op de losplaats, Kalkar ook open trok. 发布结束了 11.30 小时. Met een rustige noorden wind en een afstand van 78 km weet je dat de eerste duiven er ongeveer een uur over doen.

En om 12.28 uur kwam de eerste aangevlogen, een aantal seconden later kwamen er al 3 bij. Een rondje extra en om 12.28,30 werd de eerste geklokt. De eerste minuten kwamen ze werkelijk geweldig. 在 12.31,04 klokten we al onze 15Ë 鸽子. (dus binnen 3 分钟)

Daarna druppelde het redelijk door zodat eind van de middag 63 的 69 het thuishonk terug gevonden hadden.

‘s Middags om 17.00 uur de uitslag gemaakt. Vincent Bonnes had dit keer de 1Ë 我们协会的. (文森特祝贺) Daarna waren plek 2, 3, 4 在 5 并进一步 7, 8 在 9 enzovoort voor onze duiven. Dit keer omdat het nog een test vlucht was hadden 15 verenigingen alle bestanden ingestuurd. 在TOTAAL瓦伦器 4.383 duiven in concours. In deze uitslag, afdeling 9 Noord hadden we een super uitslag gemaakt. Ook daar waren we 2Ë, 3Ë, 4Ë 5Ë 等等. van in totaal dus 4.383 鸽子. 在第一 37 duiven in de afdeling Noord hadden we reeds 15 鸽子, perfect. In onze woonplaats De Lutte waren veel vroege duiven. Al met al een goede start van het seizoen 2021.

 

Komende week dan de 1Ë prijs vlucht van dit seizoen. We zullen zien wat dat weer brengt.

Succes iedereen met de voorbereiding en tot volgende week,

南特伊的Haudouin

星期六 12 september alweer de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. De jonge duiven kwamen de laatste weken heel goed af en ook de laatste vlucht hebben ze ons niet in de steek gelaten.

We hadden dit keer niet meer alles mee. We hadden de meeste duivinnen mee gedaan en een aantal doffers. 在总 19. Er moest even worden gewacht totdat de zichten goed waren en om 08,45 uur werden ze gelost in Nanteuil, over een afstand van 463 千米. Toch een hele afstand voor de jonge duiven.

Ook dit keer, net als de vorige weken zat de wind in de West hoek en dan gaan de eersten met een dikke 90 km per uur naar huis. Over het algemeen komen ze dan ook super terug, wind schuin in de rug, vaak goed weer, met een frisse westen wind.

We hadden uitgerekend dat we voor een zeer vroege duif rond 13.43 uur moesten zitten. Als dan exact ook op 13.43 的 1Ë duif komt aangevlogen dan weet je dat het goed zit. Wederom de 20-1176002 was er als eerste. Later in het hok zagen we waarom ze zo vroeg was. Ze wou haar territorium verdedigen en daar was ze alweer mee bezig. Op Boxmeer vloog deze 20-1176002 ook al de 1Ë van het hele Rayon tegen 3.222 鸽子, op Dizy le Gross vloog ze een 4Ë 针对 1327 duiven in het Rayon en nu wederom een 1Ë 针对 785 鸽子. Dat zijn nog eens prijzen.

De overige duiven kwamen ook goed terug, we hadden dit keer een heel fraai prijs percentage van 79% (15 / 19) En alle 19 duiven waren zo terug (看效果).

We hebben dit jaar een goed seizoen gehad met jonge duiven. We hebben er nu exact 40 over gehouden. Een hele kleine selectie nog maar daar kunnen toch mooi 35 van in het vlieghok voor volgend jaar. Een schitterende aanvulling in het vlieghok, van goede bevlogen jonge duiven.

We waren op de Vitesse al kampioen van het Rayon geworden en zoals de standen er nu staan zijn we ook met de jonge duiven 1Ë geworden op zowel het onaangewezen als aangewezen kampioenschap in het Rayon. Maar over de kampioenschappen later dit jaar wel meer informatie.

En nu rust voor de duiven en voor ons zelf en zorgen dat we de herfst en de winter goed door komen.

莫尔兰库尔

星期六 5 september alweer de één na laatste vlucht van dit seizoen voor de jonge duiven. Losplaats dit keer Morlincourt over een afstand van 414 千米.

Lossing was om 10.30 uur en er waaide een westen wind. We hadden alles nog weer een keer mee gedaan en dat waren er dit keer 37. 的 1Ë 贝亲我们已经主频 15.18,56, het was de 20-1176071, een duivin die mooi op haar eieren zat te broeden. Dit soort duiven hebben dan toch net iets meer motivatie om snel naar huis te komen. 的 2Ë duif is geklokt om 15.20,15. 此 2 我们有鸽子 2Ë 在 3Ë plaats in de vereniging (看效果). Dit keer ging de 1Ë plek naar A. Olde Riekerink. Albert proficiat.

De duiven kwamen weer goed af, de afstand begint nu natuurlijk ook al te tellen en dan is het fraai dat ze goed thuis komen. Het prijs percentage was dit keer 41% (15/37)

Komend weekend dan de laatste jonge duiven vlucht vanuit Nanteuil. We zullen niet meer alles inkorven, waarschijnlijk de helft, voor die andere helft is het reeds goed geweest.

Tot volgende week.

迪济勒格罗

星期六 29 奥古斯 2020 的 5Ë jonge duiven vlucht van dit seizoen.

Als losplaats stond dit keer Dizy le Gros op het programma over een afstand van 368 千米. We hadden alle duiven (41) weer ingekorfd.
Zaterdag op de losplaats was het ‘s morgens geen goed weer. Bewolkt met slechte zichten. Langzaam klaarde het op en kon er om 11.15 uur gelost worden.
De wind was weer ZW, dus de snelheid zou weer hoog liggen. Wederom boven de 100 千米.

左右 14.53,17 hebben wij onze 1Ë 主频, wederom de 20-1176002, deze is nu al 3 keer het 1Ë op het hok geweest. 该 2Ë 在 3Ë duif moesten we even wachten maar daarna kwamen ze toch redelijk goed af. 我们有 2Ë van onze vereniging en verder 7 在第一鸽子 20. Ook het aantal prijzen was wederom goed, 23 的 41 duiven zat in de prijs. 一个很好的百分比 56%. (看效果)

Komend weekend gaan ze naar Morlincourt, alweer een dikke 414 千米.

祝你好运所有.

Quievrain

星期六 22 八月Quievrain定. We hadden alle 43 jongen ingekorfd.

Het weer was dit keer gelukkig goed en de duiven konden dan ook al vroeg om 7.45 gelost worden. De snelheid zou hoog liggen, meer dan 100 公里每小时, er waaide een stevige ZW wind.

Voor een vroege duif zouden we rond 10.30 uur moeten zitten maar dat lukte helaas net niet. 第一个 2 duiven waren waarschijnlijk ook al net iets te ver gevlogen, ze kwamen al van de achterkant. 左右 10.34,48 成为我们的 1Ë 鸽子钟, dit was wederom de 20-1176002, deze duif had op de 1Ë vlucht vanuit Boxmeer reeds een 1Ë 飞抵该地区 3.222 鸽子. 的 2Ë 接下来的鸽子表现出色. 中 10 几分钟后 1Ë 鸽子已经在那里 24 的 43 笼鸽子. 然后很好地滴下.

我们有这个时间 5Ë, 6Ë, 7Ë, 8Ë, 9Ë 在 10 我们协会的 (看效果). 文森特·邦尼斯(Vincent Bonnes)这次 1 T / M 4 我们协会的. 文森特祝贺, 做得好.

在该地区,我们有 29 在价格上的鸽子, 几乎 68%, 还有那些年轻的鸽子. 我们只是没有头羽,否则结果非常好.

这个周末的鸽子将去Dizy le Gross, 法国北部一个美丽的释放点.

祝一切顺利,下周见.

Bierges

星期六 15 八月是 4Ë 青少年参加该节目. 在上周末度过的炎热天气中休息了一周之后.

We hadden alle 48 青少年再次上笼, 26 在道夫 22 母鸡. 上周我们将他们彼此分开,希望在家中的训练会再次好起来.

De hele week was het nog ontzettend warm geweest maar zaterdag zou het dan iets gaan afkoelen. Als je dan zaterdag ‘s morgens naar de lucht kijkt dan voorspelt dat weinig goeds. Bewolkt met een waterig zonnentje en zeer slechte zichten. Helemaal grijs in de lucht. Op dat moment weet je al dat het een zeer slechte duivendag zal worden. Met het lossen moest gewacht worden omdat de zichten nog niet goed waren. 最终要 11.15 uur werden ze gelost.

Voor een vroege duif moesten we om 14.15 uur zitten. Als dan om 14.42 的 1Ë duif er aan komt dan betekent dat niet veel goeds. De duiven kwamen zeer traag terug. Normaal gesproken komt elke minuut er wel eentje aangevlogen, nu was het om de 10 分钟. ‘s Avonds was iets meer dan de helft van de duiven terug gekeerd. 幸运的是,在星期天早上添加了一大堆,所以我们最终 42 的 48 已经退货.

在结果中,我们得到了 3Ë, 4Ë 8Ë, 9Ë 在 10 协会 (看效果). 本身还不错,但这一点不再重要. 这次,这项荣誉授予了Bekkedam先生和Blockhuis先生,他们赢得了 1Ë 奖. 约翰和马丁精通.

幸运的是,鸽子状况良好,显然他们并没有遭受太多的痛苦, 因此,我们在星期一晚上再次将它们上笼,以便乘坐纳托机飞往卡尔卡.

周二早上是超级鸽子天气, 非常新鲜, 美丽的天空,然后他们会马上回来. 所有 42 鸽子很快就在家中,重新振起了飞翔的节奏.

Tot volgende week.

贝克和唐克

星期六 1 再次八月 3Ë 幼鸽飞行. 时间飞逝.

De losplaats zou Tilburg zijn maar door de te verwachten ZO wind en warmte heeft de afdeling besloten om iets dichterbij te komen en wederom in Beek en Donk te lossen.
这一次,我们有 49 笼. 它一直排到 09.00 小时.

Er waren nog een aantal liefhebbers bij ons op bezoek en die zagen de 1Ë duif aan komen vliegen. Helaas vloog deze nog een rondje en ging daarna op het dak van het hok zitten. Het duurde daarom even voordat ze over de antenne ging en geconstateerd werd. Al met al bijna een minuut verspeeld hierdoor, maar ook dat is duivensport. Ze moeten geconstateerd zijn. 的 2Ë 在 3Ë duif kwamen er vlot achteraan, ook de 4Ë T / M 8 duif waren er vlot. ‘s Middags waren er 47 的 49 ingekorfde duiven weer thuis.

在联想,我们有 1Ë 地方, ook de 4Ë, 5Ë 在 8Ë prijs waren voor onze duiven. 接下来我们有 8 在第一鸽子 15 在关联 (看效果). Al met al een mooie prestatie.

De prijzen waren snel verdeeld, met ongeveer 10 minuten waren de prijzen er uit en is dus 25 procent van de duiven reeds thuis.

我们现在有 3 vluchten voor jonge duiven gehad en die zijn naar tevredenheid verlopen.

Het wordt de komende weken warm tot zeer warm weer, 30 plus een week lang met ZO wind. We zijn benieuwd wat de afdeling daarmee doet. De verwachting is nu al dat de oude duiven van de donderdag naar de vrijdag gaan met inkorven. De afstand zal dan ook ingekort worden. Misschien worden de jonge duiven wel afgelast. We zullen zien en wachten het af.

Tot volgende week.

迪济勒格罗

Ook was er dit weekend een midfond vlucht naar Dizy le Gros.

Hier hadden we bijna al onze oude duiven op ingekorfd, namelijk 69, 亦即 31 在道夫 38 母鸡.

Deze werden gelost om 07.45 uur ook met een ZW wind over een afstand van 368 千米. 这些鸽子很棒, 我们上周末给他们休息了一个星期,因为没有速度, 中距离飞行原为.

这次飞行的第一个速度甚至超过 110 距本垒公里.

在这次飞行中,我们 1Ë, 2Ë 在 3Ë 协会. 同样它是 17-1741506 谁是第一个越过天线的人. 这是这只母鸡的第十一名. 接下来我们有 12 在第一鸽子 18 在协会内外 23 在第一 35 在关联 (看效果). 我们带来了很多鸽子,但它们也表现出色.

老鸽仍然有一次中距离飞行,然后这些鸽子就结束了. 我们将看看我们是否仍然参加后期比赛.

这个周末与蒂尔堡的年轻人一起飞行. 希望高温和东南风会好起来的. 在这方面,最新的预测更为有利, 少一点温暖,风向西转. 我们将看到会是什么.

祝你好运所有.

贝克和唐克

星期六 25 七月 2Ë 幼鸽逃跑. 这个时候 50 笼.

发布结束了 07.30 小时. 准时风向西南风.

这次鸽子也表现不错. 的 1Ë 鸽子甚至超过 100 公里每小时. 之后的半小时内 1Ë 他什么, 超过一半的人已经回来. 即使在那之后,它也很好地滴下,所以最终在下午 49 的 50 上笼的鸽子回来了.

在联想,我们有 3Ë, 8Ë 还有9羽 8 在第一鸽子 15. Vincent Bonnes来自 1Ë 在 2Ë 地方社会 (看效果)

此外,我们的价格超过一半, 52% namelijk 26 的 50.

鸽子群在该部门的西部, 然后您就不会遇到这种短途飞行和西南风.

总而言之,我们对幼鸽赛季到目前为止的表现感到非常满意. 幸运的是损失很少,鸽子也很富裕.