马尔凯

星期六 4 愿再次 3Ë Vitessevlucht vanuit Marche over een afstand van 261 千米.

我们有 50 duiven in concours en wel 23 在道夫 27 母鸡. Helaas was het weer ZO wind waardoor de duiven via de west kant de afdeling binnen komen en dan is het moeilijk om vroeg in de uitslag te komen. En als je dan ook nog leest op de site van de afdeling dat de duiven een matig vertrek hadden dan wordt het geen gemakkelijke vlucht voor de duiven. Ze waren ook best vroeg gelost om 8.15 小时. De losplaats Marche is niet echt ruim opgezet zodat de vrachtwagens (5*) bijna naast elkaar staan om te lossen. En dat met ruim 25.000 duiven tegelijk los. Zoals te zien was op het filmpje van de lossing was er ook best veel bewolking aanwezig op de losplaats, dus van een frisse open lucht was geen sprake, helaas.

De eerste duif werd bij ons geklokt om 11.24,28, dit was dit keer de 4-jarige duivin 20-1176084. Deze duivin staat nu ook bovenaan in het duifkampioenschap in de vereniging. Zij vliegt elk jaar minimaal een aantal kopprijzen en ook wel in totaal 10 prijzen per jaar. Een knappe prestatie van een 4-jarige duivin.

Daarna kwamen de duiven redelijk af maar niet echt goed. Dat de lossing niet goed is geweest was dan nu ook wel te zien. Andere liefhebbers moesten soms een kwartier wachten of zelfs nog langer op de 2Ë 鸽子. Binnen een half uur waren er 27 从背面 50, een redelijk prijs percentage van 54% (看效果)

In de vereniging was het dit keer Koen Seiger die met de eer ging strijken en op de 1Ë plek terecht kwam. Een mooie vroege duif die in het Rayon een 6Ë plek veroverde. Koen proficiat. Super gedaan.

下周末 1Ë midfond vlucht vanuit Dizy le Gross over een afstand van 368 千米. Zoals de vooruitzichten nu zijn komt de wind dan uit het Noorden. Dat wordt dan een compleet andere vlucht. Kopwind en een snelheid van rond de 75 km per uur zodat de eerste duiven er 5 需要几个小时. Hopelijk wordt er niet te vroeg gelost. Even wachten tot dat de nevel is opgelost en dan rond een uur of 9.00 uur hopelijk een goed vertrek.

祝大家准备顺利.

收藏 永久链接.

评论被关闭.