Zandvliet 2 juli 2017

Zaterdag 01 juli zouden de duiven gaan naar Nanteuil. Helaas waren de vooruitzichten van het weer dusdanig slecht dat het inkorven op de donderdag al werd uitgesteld naar de vrijdag. Ook op vrijdag waren de vooruitzichten niet goed maar de afdeling zou vrijdag avond bepalen waar de beste vooruitzichten waren om te lossen om daar dan naartoe te rijden.

Het zou eerst Niergnies worden maar daar kon niet worden gelost en is besloten om naar Peronne te rijden. Zaterdag morgen was het daar nog regenachtig en bewolkt en de opklaringen kwamen net te laat om ‘s middags nog te lossen. Daarom uitgesteld naar de zondag.

Ook op de zondag was het eerst niet goed maar ‘s middags klaarde het op en er kon worden gelost om 14.30 uur. Inmiddels was met al terug gereden vanuit Frankrijk naar de Nederlands – Belgische grens en werd Zandvliet als losplaats gekozen.

Dit keer was het de 15-1331378 die als 1e kwam aangevlogen. Ze bleek later de 5e duif van de Vereniging te zijn. We kunnen merken dat we aan het einde van het seizoen zitten. De duiven komen wel goed terug maar de echte snelheid is er uit. We missen nu ook weer een aantal minuten om 1e te worden. We hadden verder nog wel 8 duiven bij de eerste 20 van de vereniging maar ook het aantal liefhebbers en het aantal duiven neemt wekelijks snel af. (zie uitslag)

Aanstaand weekend nog 1 midfond vlucht en dan zit het seizoen voor de oude duiven er op en is het goed geweest. Mogen ze de rest van het jaar uitrusten.

 

Tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.