Wijchen

Zaterdag 7 juli de eerste vlucht met jonge duiven. We hadden ze zelf 3 keer afgericht en daarna nog een keer of 7 met een aantal liefhebbers uit ons dorp, zodat ze totaal 10 keer afgericht waren geweest. Alle africhtingen gingen naar wens.

We zijn de 1e africhting begonnen met 65 en op de 10e africhting hadden we er nog 63. Met deze 63 zijn we begonnen aan de 1e vlucht jonge duiven vanuit Wijchen.

Het is altijd spannend hoe de 1e vlucht verloopt. Het weer was niet geweldig, strakke blauwe luchten en een kalme noordenwind zijn geen goede vooruitzichten, toch hebben we alle jongen ingekorfd om ze de nodige ervaring te laten opdoen. We zijn er van overtuigd dat je jonge duiven moet spelen met de jonge duiven vluchten zodat ze als jonge duif het nodige leren.

Gelukkig werd er even gewacht met lossen zodat de nevel en grondmist waren opgelost. Om 08.15 uur werd er gelost. De duiven hadden een goed vertrek volgens de lossingscommissie.

Om 09.35 kwamen er 4 aangevlogen en deze vlogen nog een aantal rondjes maar uiteindelijk om 09.36 uur werden ze alle 4 geklokt. Een kwartier nadat de 1e er was hadden we de helft reeds terug, dat was goed. Daarna druppelde het redelijk door. Uiteindelijk hebben 57 van de 63 duiven het thuishonk terug gevonden. 10% dus niet, op zich is dat voor de 1e vlucht goed te noemen. Bij andere liefhebbers ging het heel verschillend, er zijn liefhebbers die bijna 100% terug hadden maar er waren er ook een aantal die de helft maar terug hadden. Altijd weer een raadsel waar dat aan ligt.

We hadden dit keer de 5e, 6e, 7e en 8e van de vereniging, met verder 10 duiven bij de eerste 25. Best goed te noemen. Klik voor de uitslag

Komend weekend de laatste midfondvlucht vanuit Bettembourg en de 2e jonge duiven vlucht. Hopelijk wordt het niet zo warm en draait de wind nog iets naar het Noord Westen. We zullen zien.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.