Weert

Zaterdag 14 april de 2e Vitesse vlucht van die seizoen. Gelukkig was de wind gedraaid naar het westen en de temperatuur gezakt naar normale waarden voor de tijd van het jaar.

We hadden er 51 ingekorfd, 24 doffers en 27 duivinnen. Wel een aantal minder dan vorige week maar toch nog een mooi aantal. We hebben een aantal laatkomers van de eerste vlucht laten zitten zodat zij kunnen herstellen. Komende week zullen we dan weer een aantal meer kunnen inkorven.

Op zaterdag was het s’morgens best nog bewolkt maar de verwachtingen waren dat het langzaam zou opklaren. De duiven werden dan ook gelost om 12.00 uur.

De 1e duif werd geklokt om 13.46 uur. We moesten bijna 3 minuten wachten op de 2e duif maar daarna kwamen ze toch redelijk vlot achter elkaar. Een heel verschil met vorige week. S’middags om 15.00 uur waren reeds 50 van de 51 duiven thuis. Al met al een redelijk verlopen vlucht.

We hadden dit keer de 4e plek in onze vereniging. De overwinning ging dit keer naar de combinatie Bekkedam / Blockhuis. Heren proficiat. Klik hier voor de uitslag.

Komende week gaan de duiven naar Bierges, voor ons betekent dat een afstand van ongeveer 240 km. Zoals de verwachtingen nu zijn draait de wint naar het Noordoosten zodat ze er ongeveer 3,5 uur over zullen doen. Dit kan een mooi vluchtje worden.

 

Heel langzaam voeren we de training op. De duiven vliegen / trainen nu ongeveer een half uurtje. Dit zal de komende week worden opgevoerd naar een uur. Vanaf half Mei zal dit 1 uur en 15 minuten moeten gaan worden. We hopen dat we de duiven in de maand Mei en Juni top hebben en mooie uitslagen kunnen maken maar ook dat kan zo maar weer anders worden. Je hebt veel dingen in eigen hand maar lang niet alles.

 

Allen veel succes komend weekend en geniet van het mooie weer!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.