Weert

Zaterdag 23 juli stond Weert op het programma voor de jonge duiven over een afstand van 151 km.

We hadden er 50 ingekorfd. Er werd ‘s morgens even gewacht met het lossen tot dat de zichten goed waren en om 08.30 uur was het zover en gingen de duiven de lucht in.

Wat ons wel verbaasde is dat de duiven werden gelost met de wagens zo opgesteld dat ze met het lossen tegen elkaar aan vliegen, als we dat zien vragen we ons altijd weer af waarom er zo gelost moet worden. Zoek een losplaats in de buurt waar de vrachtwagens achter elkaar kunnen staan en de duiven genoeg ruimte hebben om goed te beginnen aan de vlucht.

De duiven zouden naar verwachting er een kleine 2 uur over doen. En dat gebeurde ook, de 1e duif werd geklokt om 10.24,45. Deze was mooi op tijd omdat er verder in de buurt nog geen meldingen waren. De volgende duiven kwamen daarna ook best goed terug. Binnen 10 minuten waren er reeds 17 over de antenne gegaan.

Bij de meeste liefhebbers ging het redelijk goed, toch waren er ook deze week weer liefhebbers waarvan de duiven slecht terug kwamen. Blijft altijd weer vreemd waarom ze bij de ene liefhebber wel goed afkomen en bij de andere wat minder.

Bij het maken van de uitslag bleek ook maar weer dat de eerste duiven het best goed gedaan hadden. We hadden de 1e, 2e 4e en 5e plek in de vereniging (zie uitslag). In het rayon hadden we nu ook weer de 1e plek tegen 1633 duiven, en verder de 4e, 7e en 8e plek in het rayon. Dus alle 4 zeer vroege duiven.

De 1e plek in het rayon was dit jaar voor de 3e keer. Een mooie reportage hiervan staat op “hart van Twente CC4” Zie onderstaande link.
https://cc4hvt.nl/tophok-gebr-van-langen-levert-nieuwe-topprestatie-nu-op-weert-jonge-duiven-van-23-juli-2022/

Verder hadden we weer een fraai prijs percentage van 60% (30/50)

Komende week staat Tongeren op het programma over een afstand van 199 km.

Succes allen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.