Weert

Zaterdag 21 augustus de 2e Natoer vlucht vanuit Weert over een afstand van 151 km.

Deze week wederom alles ingekorfd, en dat waren er 76 en wel 26 doffers, 26 duivinnen en 24 jonge duiven. Er waren een aantal liefhebbers die de jonge duiven niet hebben gespeeld. De voorspellingen waren namelijk ZO wind en dan blijft het gevaarlijk voor onervaren jonge duiven. Gelukkig zijn onze jonge duiven inmiddels ervaren genoeg om met een ZO wind thuis te komen.

Het was zaterdagmorgen eerst nog dikke mist, zichten waren ‘s morgens nog minder dan 100 meter. Gelukkig had de lossingscommissie geduld en werd gewacht tot dat de mist was opgelost. Lossing was uiteindelijk om 10.45 uur. Deze 2e Natoer vlucht was het een lossing van het gehele Noorden van de afdeling, vandaar 15.783 duiven die meededen aan het concours. Een fraai aantal voor een Natoer vlucht.

Helaas was er een beetje wind uit het ZO waardoor aan de oostkant van vroege duiven in de afdeling Noord geen sprake kon zijn. Met een ZO wind vliegen de duiven te veel richting het Westen. De snelheid van de eerste duiven ging richting de 85 km per uur. Om 12.36 uur zagen we de eerste 2 duiven aan komen vliegen. Een aantal seconden later vlogen er al 8 boven het hok. Ze gingen dit keer best vlot naar beneden. Vandaar ook in de eerste 3 seconden reeds 5 duiven geklokt.

Het ging dit keer wel heel snel, binnen 10 minuten waren er reeds 50 geklokt. De eerste vroege duiven waren allemaal oude duiven maar de jonge duiven komen nu ook steeds beter af. We hadden er 76 mee gedaan en 72 waren er heel vlot, die andere 4 waren er later in de middag ook alle 4. Dus alles weer thuis.

In de vereniging waren er 283 duiven, van in totaal 9 liefhebbers. Onze duiven maakten dit keer wel een geweldige uitslag. We hadden de 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 7e en 8e plek in de vereniging (zie uitslag). Verder 23 duiven bij de eerste 33, allemaal mooie vroege duiven. Ook het prijspercentage was wederom heel hoog en wel 80%. (61/76) Dus al met al een goede vlucht met veel vroege duiven en alles weer thuis.

Komend weekend dan de 3e Natoer vlucht vanuit Burdinne over 236 km. Waarschijnlijk met een N-wind en dan zullen de duiven er toch minimaal 3 uur voor nodig hebben om het thuishonk te bereiken.

Succes allemaal met de voorbereidingen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.