Weert

Zaterdag 17 april de 1e echte vlucht van dit seizoen. Vorige weekend waren de weersvoorspellingen niet gunstig, vandaar dat het NPO alle vluchten voor dat weekend had afgelast. Wel had onze afdeling op dinsdag een extra trainingsvlucht ingelast en daar hadden we alle 65 duiven op ingekorfd. Deze trainingsvlucht verliep goed en de alle duiven waren dan ook zo weer op het thuishonk.

De duiven trainden goed op woensdag en donderdag en we konden alle 65 duiven (31 doffers en 34 duivinnen) weer inkorven. De voorspellingen van het weer waren uitstekend. Misschien dan niet te warm maar verder prima zichten en mooie heldere blauwe luchten met witte schapen wolken. Wel licht wind tegen maar dan komen de betere duiven ook voorop.

Bij ons in het rayon waren dit keer 3.923 duiven ingekorfd, een heel fraai aantal voor de eerste vlucht van het seizoen.

De lossing was op zaterdag om 10.30 uur. De afstand voor ons betrof 151 km. Met wind tegen zouden ze er dan ongeveer 2 uur over doen, gemiddeld 75 km per uur. En inderdaad om 12.29 kwamen de eerste 2 aangevlogen, nog een rondje extra en op dat moment waren het er al 5 die er vlogen. Zo snel gaat dat op een korte vlucht met goed weer.

De 1e duif die geklokt werd was de 19-138315 duivin om 12.29,27. De 2e duif ging om 12.29,41 over de antenne. De rest volgde heel snel. Een beetje rond gebeld en via de app tijden door gekregen en toen wisten we al dat we een mooi aantal vroege duiven hadden.

In de vereniging hadden we dit keer de 1e, 2e, 3e , 4e en 5e plek en verder 17 duiven bij de eerste 30 (zie uitslag). In ons rayon met 3.923 duiven begonnen we op plek 7, verder de 12e, 13e en 14e.

Het prijs percentage was bijzonder goed te noemen, er zaten 43 van de 65 duiven in de prijs, dat is een percentage van 66%. Dat is een goed begin.

Al met al dus dik tevreden, een mooi hoog prijs percentage en meerdere vroege duiven in de uitslag.

Komend weekend de 2e vitesse vlucht en zoals dat nu staat wordt dat Burdinne over een afstand van 236 km. Dan is het al ongeveer 3 uur vliegen.

Succes iedereen met de voorbereidingen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.