VOGELGRIEP VASTGESTELD IN BAD BENTHEIM

Op de site van het NPO staat het volgende:

Woensdagavond 2 juli hebben wij bericht ontvangen dat er vogelgriep is vastgesteld in het Duitse Bad Bentheim. Dit is in het grensgebied bij Denekamp; en De Lutte. Helaas zijn er maatregelen die Nederlandse liefhebbers in de regio treffen.

Sinds 21 april 2021 gelden er EU regels bij uitbraken van vogelgriep die consequenties hebben voor de duivenliefhebbers en inkorflokalen binnen de drie- en tien kilometer zone. De consequenties zijn:

-Er mogen geen vogels (dus ook geen duiven) vervoerd worden binnen de drie- en tien kilometer zone. De liefhebbers die wonen binnen deze gebieden kunnen niet inkorven voor wedvluchten.

-Enz.

Helaas wij mogen dus niet meer inkorven voor de laatste 2 vluchten met oude duiven. (1 vitesse en 1 midfond)

Tevens mogen we niet beginnen aan het seizoen met jonge duiven. Dit zou zaterdag 6 juli beginnen met een africhting vanuit Gendringen. Hebben we de jonge duiven eindelijk een keer een jaar goed aan het vliegen mogen we niet inkorven.

Wat ons wel verbaasd is dat onze Duitse collega liefhebbers in het getroffen gebied Bad Bentheim gewoon hun duiven mogen inkorven. Ook nu aankomend weekend. Hoezo EU regels!!!!!!! Blijkbaar zijn het dus geen EU regels maar loopt Nederland weer voorop met allerlei waanzinnige regel en wetgeving waardoor liefhebbers naar hun kampioenschappen kunnen fluiten. Ook als je googled op internet naar “vogelgriep postduiven” dan is het eerste wat je leest: Postduiven hebben nog nooit vogelgriep verspreid.

Helaas we zullen een aantal weken de duiven niet mogen inkorven, hopelijk wordt het snel weer anders. Afwachten, iets anders kunnen we niet.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.