Vliegseizoen 2016 weer van start.

Het vliegseizoen 2016 is weer begonnen. We hebben al onze duiven (kweek en vlieg) op 6 januari 2016 gekoppeld en dat ging naar volle tevredenheid. Op dit moment, 12 april, hebben we 73 jonge duiven. Bijna hetzelfde aantal dan vorig jaar. Een mooi aantal om de komende tijd mee aan de gang te gaan. In de eerste week van Maart hebben we de duivinnen van de doffers gescheiden en zijn we heel langzaam begonnen met het trainen van de vliegduiven. Zaterdag 26 maart hebben we onze doffers en duivinnen een aantal kilometers weggebracht Het bleek een pittige klus om snel thuiswaarts te keren, maar na 2 uurtjes waren ze allemaal terug. Dan zie je al dat de oudere ervaren duiven het wel aan kunnen maar de jaarling duiven er veel moeite mee hebben om de rechte lijn naar het hok te vinden.

Zaterdag 2 april was de eerste opleervlucht met de Kring van onze afdeling. De weersvoorspellingen waren goed te noemen en daarom hebben we ze ook allemaal ingekorfd en we waren tevreden op welke manier ze thuis kwamen. Het ging niet eenvoudig maar ze kwamen uiteindelijk toch allemaal weer thuis.

peter_en_rene_met_de _384

Peter en Rene met de 384

Op zaterdag 9 april begon het dan om de punten. De duiven gingen naar Deurne met een afstand van 128 kilometer. Het werd een mooi vluchtje met voor de eerste duif een snelheid van bijna 95 km per uur. Dus de eersten waren in een uur en 20 minuten weer thuis. De 1e was een jaarling duivin, de 2015-1331384. Bij thuiskomst vloog ze nog een rondje en na het landen op de ren bleef ze nog even rustig zitten. We hebben haar snel naar binnen gedreven ze werd geklokt op 12.06.28. Toen ze binnen was kwamen de 2e en 3e duif ook reeds aangevlogen. Ook deze vlogen nog een rondje extra. Deze 2 werden beide geklokt op 12.07. Daarna kwamen er iedere minuut wel een aantal aanvliegen. Nadat we een beetje hadden rond gebeld wisten we wel dat de eerste duif mooi op tijd zat maar dat ze uiteindelijk de 1e van de gehele kring van onze afdeling tegen ongeveer 6.650 duiven zou hebben dat was wel een fantastisch begin. Mede ook omdat de wind ZO was en normaal gesproken aan de oostkant geen 1e van de kring te behalen valt. Blijkt maar weer dat het altijd niet te voorspellen is waar de kopduiven terecht komen in de uitslag. Des te meer een super prestatie van deze jaarling. (stamt voor 75% af van de Heremans lijn en 25% van onze eigen lijn) In de vereniging begonnen we met een 1e, 2e, en 3e plek met 10 duiven bij de eerste 22. We hadden er totaal 45 ingekorfd voor de punten en daarvan vloog 23 prijs. Dus een percentage van 51% op de eerste vlucht. Een goed begin. Klik hier voor de uitslag

Op naar de komende weken en hopelijk wordt het zaterdag weer mooi duivenweer met die blauwe luchten en witte schapen wolkjes aan de lucht. Zoals de voorspellingen nu zijn is dat twijfelachting maar het is nog maar dinsdag en het kan nog totaal anders worden.

Vanaf deze kant iedereen weer succes en geniet van onze mooi hobby “Postduiven”

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.