Verslag Minderhout 29 juni 2014

Afgelopen zaterdag gingen de Postduiven naar Laon. Het was weer een weekend lang wachten. Hat zat dit keer niet mee en op zaterdag werd dan ook niet gelost. Achteraf gezien een goeie beslissing van onze lossingscommissie. Andere afdelingen die wel gelost hebben daar zijn de concoursen over het algemeen heel slecht verlopen. Op zondag was het niet veel beter maar uiteindelijk konden ze toch worden gelost om 15.30 uur in Minderhout (187 km).

Bij de lossing was het perfect weer en de eerste 130 km was het ook goed duivenweer. Helaas bleven de buien in het Oosten van het land hangen en regende het toen de duiven terug kwamen. Op dat moment moet je een beetje geluk hebben en kwamen ze toch nog redelijk terug. Binnen een uur waren ze alle 29 thuis en konden we tevreden zijn met het resultaat. Dit keer begonnen we met een 5e en een 11e in het Rayon. We hadden er 17 van de 29 in de prijs. In de vereniging beginnen we met de 4e en hebben er 16 van de 29 in de prijzen (zie uitslag).

Nu nog 2 Midfondvluchten, hopelijk houden ze het nog 2 weekjes vol en maken de duiven het seizoen goed af.

Daarna gaan we hopelijk vol door met onze jonge duiven. Afgelopen dinsdag hebben we onze eerste africhtingsvlucht gehad van onze kring 2 en dat is gelukkig allemaal goed verlopen. Het was wat dat betreft ook schitterend weer om met de jonge duiven de eerste africhtingsvlucht te hebben. Goede zichten, half bewolkt, mooie temperatuur, niet te warm, een westenwindje, goed tijdstip van lossen en dan moet het kunnen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.