Verslag afgelopen 4 weken

Ook wij hebben een aantal weken vakantie gehad, vandaar dat het op de website even rustig was. Maar hieronder een kort verslag van de afgelopen 4 weken.

Duffel

Zaterdag 28 juli zou het heel warm worden vandaar dat er werd uitgeweken naar Zondag 29 juli. De losplaats was Duffel.

We hadden er 46 mee en 18 in de prijs. De duiven kwamen redelijk goed af. We hadden de 3e, 6e, 9e, en 10e plek van de vereniging (zie uitslag). Op deze vlucht nog wel weer 3 achterblijvers. Verder waren we tevreden over het verloop.

Bierges

Zaterdag 4 augustus wederom, zoals het hele jaar al kopwind. We hadden er 43 mee en daarvan hadden we er 20 in de prijs. Dit keer kwamen ze geweldig terug. Bijna elke minuut wel eentje.

Dit keer hadden we de 2e, 4e, 8e, 9e, en 10e van de vereniging (zie uitslag). Het verloop en terugkomst was perfect, ‘s avonds waren ze alle 43 wederom thuis.

Wat dat betreft komen ze met de week beter.

Quievrain

Op zaterdag 11 augustus stond Quievrain op het programma. Dit keer 44 ingekorfd en 24 in de prijs. Een mooi percentage van 55%.

We hadden dit keer een mooie vroege duif en ze won dan ook de 1e plek in de vereniging (zie uitslag). We moesten even wachten op onze 2e maar daarna kwamen ze vlot terug.

Eindelijk hadden ze een keer de wind in de rug en vlogen de eersten bijna 100 km per uur. De meeste duiven zagen we dan ook vanuit het noorden terug keren.

Laon

Op zaterdag 18 augustus een vlucht vanuit Laon. We hadden er 42 mee en daarvan vlogen zich er 24 in de prijs. Nu zelfs een prijs percentage van 57%. In de afdeling hadden we zelfs 28 duiven in de prijs.

Dit keer zouden we de 4e, 5e, 6e, 9e, en 10e van de vereniging hebben (zie uitslag). In onze afdeling 9 heeft onze 1e duif een 8e tegen 7.700 duiven. Een super prestatie.

Al met al 4 hele goede weken. Elke week werd het beter en geen achterblijvers meer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.