Tongeren

Zaterdag 21 juli de 3e jonge duiven vlucht van die seizoen.

We hadden vorige week bijna alles terug gekregen en die hebben we dan ook alle 52 weer ingekorfd.

De vooruitzichten van het weer waren niet geweldig maar voor het leerproces moeten ze toch zoveel mogelijk mee op de vlucht.

Er werd gelost om 07.15 uur en met een afstand van bijna 200 km zouden de eersten er ongeveer 2,5 uur over doen.

Om 09.46,38 klokten wij dan ook inderdaad onze 1e duif, het duurde daarna bijna 6 minuten voordat de 2e duif werd geklokt. Op dat moment weet je al dat het een moeilijke vlucht zal gaan worden. De eerste 14 duiven kwamen redelijk maar daarna stokte het kwamen ze druppelsgewijs terug. Uiteindelijk zijn er 42 van de 52 terug gekomen, helaas 10 niet terug, dat is veel te veel, echt jammer.

We hadden dit keer de 2e van de vereniging en dan pas de 16e, 18e ,21e enz. Klik hier voor de uitslag. Niet echt geweldig maar achteraf gezien waren we tevreden met het aantal duiven wat terug kwam. Bij andere liefhebbers en zelfs in andere afdelingen was het bij sommige liefhebbers echt een ramp. Heel veel verliezen.

Zoals het er nu uitziet met de vooruitzichten van het weer zullen we zaterdag en misschien ook wel volgende week zaterdag niet inkorven. Bij temperaturen van 35 plus en ZO wind is het niet verstandig om in te korven. Hopelijk denkt de afdeling daar ook hetzelfde over. We zullen zien.

 

Tot de volgende keer.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.