Tongeren

Zaterdag 29 april stond Tongeren op het programma over een afstand van 199 km. We hadden er 59 ingekorfd en wel 26 doffers en 33 duivinnen.
De vooruitzichten van het weer waren voor de zaterdag niet slecht maar helaas klaarde het niet op in Tongeren. De bewolking bleef daar hangen en daarom werd de vlucht uitgesteld naar de zondag.

Op zondag was het direct goed en werd er om 9.00 uur gelost. Een perfect vertrek volgens de lossingscommissie.
Helaas was de wind op zondag weer gedraaid naar het Oosten zodat voor vroege duiven in de afdeling bij ons geen sprake kan zijn op zo’n korte vlucht. Zaterdag was de wind wel goed geweest maar toen was de bewolking niet verdwenen.

Voor een vroege duif moesten we iets voor half 12 zitten. De eerste werd geklokt om 11.29,59. Een jarige doffer 22-8162037. De 2e duif werd geklokt om 11.30,45 en de 3e zat om 11.30,52.
De overige duiven kwamen vlot af zodat een kwartier na de eerste duif reeds 48 duiven thuis waren. Deze 48 zitten ook allemaal in de prijs. Een fraai prijs percentage van 81%

In de vereniging begonnen wij met de 5e plek, daarna de 8e, 9e enz. en 6 duiven bij de eerste 17 (zie uitslag). Een fraai resultaat. De 1e plek was dit keer voor Vincent Bonnes, met een fraaie vroege duif aan de Oostkant. Vincent proficiat.

Ook in de standen staan we er reeds goed voor, in de vereniging staan we zelfs al bovenaan, terwijl we bij de eerste 2 vluchten nog niet bij de eerste 3 in de vereniging hebben gezeten. Maar wel een bewijs dat de duiven vlot achter elkaar terug komen zodat er genoeg punten gepakt worden.

Volgende week staat Marche op het programma, een mooie losplaats met al 258 km. Waarschijnlijk zoals de voorspellingen nu zijn wederom een Oosten wind. Kan wederom een mooi vluchtje worden.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.