Tilburg

Zaterdag 25 augustus de 2e Natoer vlucht van dit seizoen. Dit keer iets verder dan vorige week en wel Tilburg, voor onze duiven een afstand van 160 km.

We hadden er 63 ingekorfd, een mooi aantal, 19 oude duivinnen en 44 jonge duiven. (21 doffers en 23 duivinnen)

Gelukkig had onze afdeling besloten om gewoon op zaterdag te vliegen. Andere afdelingen hadden reeds op vrijdag een vlucht, dit allemaal omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag halverwege de week niet geweldig waren. Het regende ‘s morgens eerst ook best wel maar vanaf 10.0 uur zou het opklaren en dat kwam ook exact zo uit. De luchten werden schitterend blauw en de zichten waren geweldig, en dat met een westen wind zou het hard gaan.

De duiven werden dan ook gelost om 10.00 uur. De verwachting was dat ze rond de 100 km per uur zouden halen. En dat deden ze inderdaad, zelfs nog wat meer.

Om goed half 12 zagen we de 1e komen, ontzettend hoog, dus het duurde nog een paar rondjes voordat ze beneden waren. Als 1e werd dit keer geklokt de 17-1741580 jarige duivin om 11.33,46, en daarna in dezelfde seconde de 17-1716525. Daarna kwamen ze geweldig terug. Met ongeveer 10 minuten waren er reeds 43 over de antenne gegaan. Soms kwamen ze met groepjes naar beneden, werkelijk een heel mooi gezicht.

We hadden dit keer de 5e, 6e, 7e, 8e, 9e enz in de vereniging en verder 23 duiven bij de eerste 46 een super uitslag (zie uitslag). Het zijn ook allemaal bevlogen duiven die weten waar het om gaat.

Komend weekend wederom 2 vluchten, de oude duivinnen gaan mee op de Natoer en alle jongen gaan mee op de jonge duiven vlucht Nanteuil, dat zal een pittig vluchtje worden over een afstand van 463 km, hopelijk blijft de wind uit het westen waaien maar dat zullen we zaterdag wel zien.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.