Start seizoen 2020

Eindelijk is het dan tijd om te gaan vliegen met de duiven.

Het kweekseizoen is goed verlopen en de vliegduiven zitten vanaf half Maart weer gescheiden. Door de Corona perikelen moesten we helaas wachten met de start van het vliegseizoen. We hebben de duiven op weduwschap gelaten en ze op de meeste dagen gewoon lekker laten trainen.

Gelukkig kwam er op 11 mei goed bericht van het NPO en mochten er vanaf zaterdag 16 mei weer vluchten georganiseerd worden. De afdeling heeft een drukke week achter de rug maar het is gelukt om de vergunningen enz net op tijd rond te krijgen. We mochten vrijdag 15 mei dan ook inkorven met uiteraard allerlei voorschriften in verband met de Corona maar met hulp van een aantal liefhebbers is dat klusje goed geklaard en hebben we zaterdag 16 mei onze eerste africhtingsvlucht gehad.

De 1e vlucht ging net als vorig jaar vanaf Kalkar. We hebben dit jaar een heel fraai aantal vliegduiven, te weten 34 vliegdoffers en 41 vliegduivinnen. In totaal dus 75 duiven om wekelijks mee in te korven. De weersvooruitzichten waren goed en de duiven werden dan ook om 8.30 uur gelost. Kalkar is voor ons 77 km. Doordat de wind was gedraaid naar het zuidwesten zou het wel weer eens een heel snel vluchtje kunnen worden.

En zo ging het ook, om 09.16 uur kwam de eerste aangevlogen en enkele seconden daarna zagen we dat er al meer in aantocht waren. Doordat er meerdere vlogen draaiden ze nog enkele rondjes bij ons om de bomen maar na een seconde of 30 gingen de eersten toch naar beneden. Daarna ging het zo vlot, ze kwamen werkelijk met groepjes tegelijk uit de lucht vallen. En als er dan maar eentje naar beneden gaat dan wil de rest dat ook meestal wel. Binnen 2 minuten hadden we de eerste 23 reeds geklokt, het was soms dringen bij de kleppen, wie er als eerste naar binnen mocht.

Bijna alle duiven waren ook zo thuis, er is er eentje achter gebleven zodat we komend weekend waarschijnlijk met 74 verder kunnen.

Omdat het een africhtingsvlucht was en wij als onze vereniging alle liefhebbers stimuleren om de klokken zetten hebben we ook alles doorgezet naar Compuclub. Het was even puzzelen hoe het ook alweer moest maar uiteindelijk is dat ook allemaal weer gelukt.

Op Kalkar, afdeling 9 Noord hadden 225 liefhebbers hun klok gezet met in totaal 6.141 duiven in concours. We stonden er wel heel fraai bij dit keer. We hadden de 1e, 2e, 3e, en verder 7 duiven bij de eerste 11 tegen in totaal 6.141 duiven. Super gedaan door onze duiven.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.