St. Quentin 13 juni 2015

Zaterdag 13 Juni stond St. Quentin op het vliegprogramma. Door bewolking en regen onderweg kon er niet vroeg gelost worden. Gelukkig trok de bewolking en regen op tijd weg zodat er om 12.15 uur gelost kon worden. Het werd voor de zoveelste keer een vlucht met een harde zuidwesten wind. Onze duiven moesten een afstand overbruggen van 379 km. De eerste duif werd geklokt om 15.39 uur. Dat betekende een snelheid van 111 km per uur. We zaten dit keer niet in de top 3, club genoot Vincent Bonnes had dit keer 3 vroege duiven. Wij begonnen met de 4e en daarna de 6e, 8e, 10 enz. en hadden 13 duiven van de in totaal 31 ingekorfde duiven in de prijs. Al met al net iets minder dan de vluchten van de afgelopen 2 maand. Bekijk de uitslag

Aankomend weekend wederom een Vitesse vlucht en wel Quievrain over een afstand van een dikke 300 km. Hopelijk komen de weersvoorspellingen voor komend weekend uit en gaat de wind eens een keer uit het Noorden waaien zodat ze de wind eens een keer op kop hebben. Maar het duurt nog 5 dagen en dan kan alles wel weer anders zijn. We zien wel.

Verder zijn we druk bezig met het africhten van onze 68 jonge duiven. We hebben nog een week of 5 voordat de vluchten met jonge duiven beginnen maar tot op heden gaat dit aardig goed. Ze vliegen goed bij huis en komen vlot terug van de africhtingsvluchten.

Succes de komende weken.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.