Quievrain

Zaterdag 26 Mei alweer de 6e Vitesse vlucht van dit seizoen. Ook was dit weekend de 1e Eendaagse Fond vlucht vanuit Pithiviers. Gelukkig hadden we zien aankomen dat dit een hele zware zou worden en hebben we alle duiven ingekorfd op Quivrain. Achteraf gezien een goeie beslissing en hebben we een pittige Quievrain gehad.

Zoals we vorige week al schreven kun je wel deelnemen aan 2 vluchten in één weekend maar dan moet alles wel mee zitten. Je moet op donderdag en vrijdag inkorven, het voeren is moeilijk omdat de eendaagse reeds op donderdag wordt ingekorfd en daardoor op dinsdag en woensdag al volop moeten hebben en dat voor de Vitesse duiven misschien net iets teveel is, het trainen op de donderdag is moeilijk omdat de helft dan al onderweg is, enz. enz. Bij ons zitten alle doffers in één hok en hetzelfde geldt voor de duivinnen. Hierdoor is het niet eenvoudig om op 2 vluchten mee te doen.

Dit keer hadden we er 48 ingekorfd, 20 doffers en 28 duivinnen. De duivinnen hadden goed getraind. De doffers zijn wat moeilijker te trainen maar de duivinnen vlogen weer met snelheid hun rondjes.

Het was een warme zaterdag en de wind kwam uit het oosten. Bij voorbaat al ingrediënten voor een zware vlucht ondanks dat de afstand 314 km wel te doen is.

De duiven werden na het optrekken van de mist en de slechte zichten gelost om 09.15 uur. Met een oosten wind zullen de eersten rond de 70 km per uur gaan vliegen. Hierdoor vliegen ze er al een dikke 4,5 uur over. We hadden de eerste tijden door gekregen vanuit het zuiden van de afdeling en voor de zelfde snelheid zouden ze dan bij ons om 13.45 uur moeten zijn. In principe kunnen ze die snelheid de laatste 80 km niet vasthouden vandaar dat het ook wel 14.00 uur zou kunnen worden.

Toen op 13.46 uur de 1e kwam aangevlogen wisten we dat die wel erg vroeg zou zijn. Ze vloog nog meerdere rondjes om het hok en ging uiteindelijk om 13.47,17 over de antenne. Een super vroege duif, dat kon niet anders. Het was dit keer de 17-1741551 jarige duivin. Daarna kwam als 2e duif de 17-1741510 en zij werd geklokt om 13.50,31. Vlot daar achteraan kwam gelukkig onze 1e getekende de 17-1741529 tevens jarige duivin en zij klokte om 13.51,06. Daar waren erg blij mee, zij staat namelijk 1e in de afdeling op de Vitesse. Daar zal ze nu met deze uitslag sowieso blijven staan. Perfect dus.

Verder kwamen de duiven goed terug. Wel waren de eerste 8 duiven allemaal duivinnen. De doffers doen het op zich niet verkeerd maar kunnen het niet winnen van de duivinnen.

Bij het maken van de uitslag bleek maar eens weer dat de duiven een perfecte prestatie hadden neer gezet. We hadden de 1e, 2e, 3e, 4e enz met daarnaast 15 duiven bij de eerste 33 in de vereniging. In het Rayon hadden we zelfs de 1e, 3e en 5e met verder een prijs percentage van 54% (26/48) Een super uitslag.

Komend weekend is er weer een midfond vlucht, dit keer vanuit Laon over 380 km. Het blijft maar zomers in Nederland en Belgie en de wind waait nog steeds uit het Noorden tot het Oosten zodat we wederom een zware vlucht zullen hebben.

Succes allen, geniet van het fraaie weer en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.