Quievrain en Semaises

Quievrain

Zaterdag 22 mei stond Arlon op het programma. Doordat het de hele week veel heeft ge regent was het advies om niet in de Ardennen te lossen maar uit te wijken naar Quievrain. Dit zou de kans op een lossing vergroten.

Zaterdag echter was het de hele dag regen en kon er niet gelost worden. De vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Zondag was het direct goed. De duiven werden gelost om 08.30 uur. We hadden er 34 mee en wel 17 doffers en 17 duivinnen.

Quievrain is voor onze duiven over een afstand van 313 km. De wind was ZW en het waaide best hard. De eerste duiven zouden een snelheid halen van bijna 120 km per uur.

De 1e duif werd bij ons geklokt om 11.15,51, de 2e geklokt om 11.16,00 en de 3e duif om 11.16,06. De 1e duif kwam alleen maar al heel snel kwamen er 2 bij vliegen en vlogen ze met zijn drietjes nog wel 10 rondjes om de bomen. Helaas heeft dit een aantal minuten gekost. Later hoorden we van andere liefhebbers dat zij dat ook hadden. Wellicht door de harde wind. De overige duiven kwamen daarna redelijk goed terug. Gelukkig hadden we wel 4 duiven redelijk mooi op tijd en 2 van onze eerste 3 aangewezen duiven zaten ook wel bij de eersten in de uitslag.

We hadden dit keer de 2e, 3e, 5e en 7e duif van onze vereniging (zie uitslag). Een mooi resultaat en verder 15 van de 34 duiven in de prijs. Al met al niet verkeerd.

In de standen blijft het ook goed gaan. Op de Vitesse staan we in vele overzichten op de 1e dan wel 2e plek.

Sermaises

Ook stond er een eendaagse fond vlucht op het programma. Zoals ook vorig jaar hebben we daar een aantal op ingekorfd. Dit keer waren dat er 24 en wel 11 doffers en 13 duivinnen.

Deze werden ook op zondag gelost maar dan om 08.00 uur. Deze stonden in Sermaises over een afstand van 563 km.

De 1e duif hiervan hebben we geklokt om 13.25,22. In de vereniging hadden we de 3e, 8e en 9e plek met in totaal 12 van de 24 ingekorfde duiven in de prijs (zie uitslag).

Vincent Bonnes had op beide vluchten de 1e plek, Vincent proficiat, knap gedaan.

Op naar komende week, een midfond vlucht vanuit Nanteuil over 463 km. Met een Noorden wind (voorspelling) kan dat een pittig maar ook zeer mooi vluchtje worden.

Succes iedereen met de voorbereidingen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.