Quievrain en Melun

Quievrain

De laatste Natoervlucht hadden we er 12 ingekorfd, allemaal oude duivinnen. Het weer was wederom voortreffelijk. Ze werden gelost om 9.00 uur.

Ze kwamen dan ook goed af. Dit keer was het de 17-1741522 die als eerste over de antenne ging. Daarna kwamen de 598 en 400 vlot achter elkaar. We hadden uiteindelijk 8 van de 12 in de prijs, een mooi percentage van 67%. (zie uitslag)

Melun

Voor de laatste jonge duiven vlucht hadden we alleen onze jonge duivinnen (17) ingekorfd.

Het trainen van de jonge doffers werd minder de laatste weken vandaar dat het voor die groep goed was geweest. De jonge duiven zaten op een mooie afstand van 516 km. Deze duiven werden gelost om 08.30 uur.

Op de voorhand in de afdeling waren de duiven om goed half 2 reeds gevallen. Als we ook rond dezelfde snelheid wilden behalen moesten we klokken om 14.21 uur. Normaal gesproken is dat haast niet te doen met een overvlucht van 80 km maar de 1e kwam inderdaad om 14.21 aangevlogen. Nog een rondje extra en om 14.21,22 werd ze geklokt. Dat was een super vroege duif, dan kon niet anders.

‘s Avonds bij het maken van de uitslag kwam dat er ook wel uit, ze werd 1e Afdeling 9 Noord, een fantastisch resultaat en dat op de laatste jonge duiven vlucht van dit seizoen. Tevens was het prijs percentage ook van de jonge duiven goed te noemen, 10 van de 17 zaten in de prijs, een mooi percentage van 59% (zie uitslag).

Al met al een hele mooie afsluiting van dit seizoen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.