Quievrain

Zaterdag 6 juni stond wederom Quievrain op het programma. Dit zou dan de 3e keer zijn dat ze daar gelost worden. Ook is dit de laatste Vitesse vlucht voor 2021.

In alle standen op de Vitesse staan we er goed voor, dus nu maar hopen dat ze het nog een keertje goed doen. Altijd spannend.

We hadden er 43 ingekorfd, en wel 19 doffers en 24 duivinnen. Ook de aangewezen duiven wordt met de week moeilijker. Een aantal duiven die het in het begin goed deden worden langzaam toch wat minder terwijl andere duiven juist weer beter worden. Dus het aanwijzen blijft lastig.

Zaterdag was de hele dag bewolkt met slechte zichten en er werd al vroeg besloten om de vlucht uit te stellen naar de zondag. De vooruitzichten waren beter, echter over de oostelijke helft van het land zou de bewolking de hele dag blijven hangen. Hopelijk zou het goed komen.

Zondag werd dan ook pas om 11.00 uur gelost. Met een Noorden wind zouden de eersten er dan ongeveer 4 uur over vliegen. Snelheid zou rond de 75 km per uur liggen.

We hoorden wederom van Vincent Bonnes dat hij de 1e duif geklokt had om 15.04,57. Dat was volgens ons wel een hele vroege. Bij ons werd de 1e duif geklokt om 15.09,16. Gelukkig was dit de 1e getekende en wel de 19-1338264, een 2-jarige doffer die wekelijks vroeg in de uitslag terug te vinden is. Daarna waren het 9 duivinnen die thuis kwamen. Blijkt maar weer dat de duivinnen het over het algemeen beter doen dan de doffers. Dit is ook bij de meeste andere liefhebbers het geval. De duiven kwamen redelijk goed af, niet zoals op de eerdere vitesse vluchten maar desondanks waren we wel tevreden. Jammer dat er nog veel bewolking hing boven twente en dat ze daar toch problemen mee hadden.

In de vereniging hadden we dit keer de 2e, 3e en 5e van de vereniging. De aangewezen duiven (2 van de 3) hadden we als 2e in de vereniging en als 29e in de vereniging. Jammer dat de 2e aangewezen duif er niet eerder was maar dat is ook duivensport. Altijd maar weer afwachten welke duiven vroeg komen. Het prijs percentage blijft wekelijks mooi op peil, dit keer 56% (24/43) (bekijk de uitslag) Vincent Bonnes had wederom de 1e in de vereniging en het rayon. Wederom dezelfde duivin, de 19-1338217, een super prestatie van deze 2-jarige duivin.

In de diverse eindstanden zijn we op de Vitesse bovenin geëindigd. (zie bijlage) Al met al een zeer goed Vitesse kampioenschap gevlogen met onze duiven. Ook het hokgemiddelde was super, veel vroege duiven en veel duiven in de prijs. Daarnaast bij de duifkampioenen staan onze duiven op plek 2 t/ 8.

Nu nog een aantal midfondvluchten en ook de jonge duiven vluchten beginnen er aan te komen. We zijn druk bezig om onze jonge duiven af te richten. Gelukkig is het weer wat beter de laatste weken en kunnen we africhten.

 

Komende donderdag wederom een midfond vlucht vanuit Chalons en Champagne.

 

Succes iedereen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.