Quievrain

Zaterdag 1 mei alweer de 3e Vitesse vlucht van dit seizoen. De eerste 2 vluchten waren met kopwind en een snelheid voor de eerste duif van rond de 75 km. De verwachting voor deze vlucht was het zelfde maar de wind had zich gedraaid naar het westen zodat de eerste duiven rond de 90 km per uur uitkwamen.

Ook deze week weer bijna alles ingekorfd ( 2 doffers thuis) dus bleven er 60 over. Dit waren 28 doffers en 32 duivinnen. Elke week weer een mooi aantal.

Ook de weersvooruitzichten zijn tot nu toe elke week goed te noemen. ‘s Morgens even wachten tot dat het iets opwarmt en dan kan er gelost worden. De lossing was om 10.00 uur vanuit Quievrain over een afstand van 313 km. Ook dit keer een mooi aantal van 25.000 duiven die er gelost werden door de gehele afdeling.

Voor een vroege duif moesten we iets voor half 2 er eentje hebben. En dan wordt het altijd weer spannend als het bijna zo laat is. En om 13.28 uur kwam de eerste dan ook aangevlogen. Dit keer de jarige duivin 20-1176064. Deze hadden we niet verwacht maar altijd mooi dat er weer andere duiven op kop komen. Het duurde bijna 2 minuten toen de volgende aan kwam. Dit was een jarige doffer, de 20-1176005. Daarna kwamen ze goed af, niet zo super als de eerste 2 weken maar toch elke minuut wel een aantal. Ook de aangewezen duiven (2 van de 3) kwamen als 6e en 7e thuis.

In de vereniging hadden we dit keer de 1e, 4e en 7e prijs (zie uitslag) Verder hadden we in het rayon wederom een heel fraai prijs percentage van 72% (43 / 60) Elke week rond de 70%, dat is wel een heel hoog percentage.

Ook in de standen staan we er goed bij op de Vitesse en dit op zowel de onaangewezen als aangewezen standen. Kortom de start van het vliegseizoen 2021 gaat tot op heden voortvarend. Nu proberen vast te houden.

Komende week de 1e midfondvlucht vanuit Dize le Gross over een afstand van 368 km. Volgens de laatste weersvooruitzichten wordt het komend weekend warmer. We zullen zien hoe dat gaat.

Succes allemaal weer met de voorbereidingen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.