Quievrain 29 april 2017

Zaterdag 29 April alweer de 4e Vitesse vlucht van dit seizoen. We hadden dit keer 41 duiven ingekorfd, 24 duivinnen en 17 doffers. Oudere doffers die niet presteren laten we thuis. De jaarling doffers gaan tot nu toe allemaal wekelijks mee op de vlucht.

De voorspellingen van het weer waren redelijk goed te noemen. De luchten waren goed, mooie blauwe plekken, goed zicht alleen was de temperatuur aan de lage kant. Verder was er een variabele wind die in Belgie zuidelijk was en die in Nederland draaide naar het Noord Westen. Tegen 09.45 uur was het volgens de Lossings commissie goed genoeg om te lossen. Ze hadden eindelijk een keer een snel vertrek.

Quievrain ligt voor ons op 313 km zodat ze met een Zuiden en later Noord Westen wind toch alweer een aantal uren aan het vliegen zijn. Om 13.22 kwamen er 2 aangevlogen, ze vlogen nog een klein rondje en uiteindelijk op 13.23.09 zat de eerste in de klok. Alweer een jaarling doffer, de 16-1173607. De 2e duif registreerde 2 seconden later en nummer 3 was ook al in aantocht. De eerste 14 kwamen perfect terug in amper 5 minuten. Bij de eerste 10 zaten 2 doffers en 8 duivinnen. Verder zaten bij de eerste 14 duiven 8 jaarlingen. Dat is mooi om te zien. De jaarlingen doen het tot nu toe goed.

Bij het maken van de uitslag (zie uitslag) zagen we weer dat de liefhebbers uit De Lutte het goed gedaan hadden. Bij de eerste 40 duiven zaten 2 duiven van liefhebbers uit Oldenzaal, de overige 38 kwamen allemaal uit De Lutte. V. Bonnes had wederom de 1e van de vereniging, gevolgd door J. Bekkedam. Daarna kwamen een heel stel duiven van ons. We hadden de 3e, 4e, 5e, 7e, 8e, 9e, 11e, 14e enz met 14 duiven bij de eerste 26 in de Vereniging en dat in een Vereniging met toch wel een aantal goede liefhebbers. Super uitslag dus. Zelfs de aangewezen duiven kwamen dit keer goed af. De 8e en 14e van de Vereniging tegen in totaal 299 duiven.

Als we dan nu naar de tussenstanden kijken zien we dat we in de Vereniging en zelfs al in het Samenspel met 6 verenigingen op de 1e plek staan. Dat is mooi mee genomen maar we zijn nog maar 4 vluchten onderweg en staan nog maar aan het begin van het seizoen. Wel heel fraai vinden we dat bij het duifkampioenschap op de 1e plek de 16-1173600 staat. Een jaarling doffer. Dat is toch wel een tijdje geleden dat de doffers bovenin de standen mee deden voor de kampioenschappen.

Aanstaand weekend beginnen de Midfond vluchten. De 1e vlucht zal gaan vanuit Laon en dat over een afstand van 382 km. De wind zal naar alle waarschijnlijkheid uit het noord oosten gaan waaien, dus het zal wat dat betreft reeds een pittig vluchtje gaan worden. We zullen er weer ongeveer tussen de 35 en 40 mee doen. Een mooi aantal voor dit soort vluchten. Donderdagavond wordt er reeds ingekorfd.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.