Quievrain

Zaterdag 9 juni alweer de laatste Vitesse vlucht van dit seizoen, wat gaat de tijd snel. De weken vliegen werkelijk voorbij.

We doen in alle standen, zowel Vitesse, Midfond, Snelheid voor zowel het hok kampioenschap alsmede het duifkampioenschap nog goed mee. Maar eentje spant wel de kroon. Onze 17-1741529 jarige duivin, nu reeds 8 keer achter elkaar bij de eersten in de uitslag, zowel in de vereniging maar ook in groter verband.

Deze jarige duivin staat dan ook in bijna alle standen bovenaan. Met de laatste Vitesse vlucht in aantocht wordt het dan wel spannend, mede door het feit dat vrijdagmiddag een aantal uren voor het inkorven het duivenblad “het spoor der kampioenen” op de mat viel met daarin een tussenstand van het Nationale Vitesse Duifkampioenschap. Omdat wij als afdeling nog een vlucht tegoed hadden op de Vitesse zou het super zijn dat de 529 nog een keertje vroeg in de uitslag zou komen. Daardoor zou ze volgens ons echt wel mee doen met een hele mooi plaats op de ranglijst. Spannend!

We hadden er dit keer 42 ingekorfd, 18 doffers en 24 duivinnen, nog steeds een mooi aantal en dat op de 10e vlucht van het seizoen.

Het weer zat dit keer niet echt mee, terwijl het in Nederland best op tijd al goed weer was, was dat niet overal het geval. In België zat hardnekkige bewolking en daardoor slechte zichten. Het duurde dan ook even voordat pas om 14.00 uur de duiven werden los gelaten. De lossingscommissie moest lang wachten maar beter laat dan vroeg met slechte zichten enz. Het vertrek op de losplaats was goed en nu was het afwachten hoe het verloop zou gaan.

Het lange wachten op zo’n zaterdag werd beloond. Wederom voor de zoveelste (9e)keer kwam de 17-1741529 aangevlogen. Dit keer kwam ze echt hard naar beneden en deed ze zelfs geen rondje extra. Dus wat dat betreft geen seconde verspilt. We kregen de tijden door van andere liefhebbers en toen bleek maar weer dat ze weer bij de eerste duiven zou zitten in de vereniging. Een beetje rond gebeld met de omliggende dorpen en toen bleek maar weer dat er heel weinig duiven eerder zaten. Op dat moment wisten we al dat het goed zou zitten.

Ook de overige duiven kwamen dit keer weer goed thuis. Beter dan de vorige week. Een prachtige vlucht en met 313 km een mooie afstand voor een Vitesse.

Alle 42 duiven zijn terug gekeerd en we hadden dit keer een mooi prijs percentage van 45%. Tevens 15 duiven bij de eerste 42 in de vereniging. Onze 529 had dit keer de 3e prijs van de vereniging en in het Rayon werd ze uiteindelijk 5e. Wederom een prestatie van formaat wat voor het “Nationale Vitesse Duif Kampioenschap” de nodige punten zou opleveren. Daar waren we natuurlijk zeer tevreden over. Klik hier voor de verenigingsuitslag.

Nu de standen zijn opgemaakt blijkt maar weer dat de 17-1741529 in de Afdeling 1e is geworden op het Vitesse kampioenschap. Super en dat voor een jarige duivin.

Voor het Nationale Vitesse Duif Kampioenschap is het nog even afwachten maar we zullen de komende weken zien op welke plek ze is beland. We zijn wat dat betreft wel benieuwd.

Komende week de 4e Midfond vlucht van 2018. Hopelijk een keer met een mooi westen windje. Donderdagavond reeds inkorven.

Succes allen de komende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.