Peronne

Zaterdag de 5e Midfond vlucht van dit seizoen. Een seizoen met veelal pittige vluchten. Dit keer was Peronne de lossingsplaats met een afstand van 390 km.

We hadden er 38 ingekorfd, en wel 17 doffers en 21 duivinnen.

De 17-1741529 duivin gaat voorlopig niet meer mee en krijgt rust. Ze staat op de voorlopige lijst van het Vitesse Duif kampioenschap van de WHZB / TBOTB op de 1e plek. Een geweldig resultaat. Een aantal afdelingen hadden afgelopen weekend nog hun laatste vitesse vlucht en het is nu nog even afwachten wat daar uit komt en of ze de 1e plek kan vasthouden. We zullen zien de komende weken. Maar vooralsnog een geweldige prestatie van de jarige duivin 529.

Het weer was s’morgens meteen goed en daarom kon er gelost worden om 08.15 uur. Er stond wel een harde vlagerige wind uit het Noord Westen. Het ene moment bijna geen wind en even later waaide het enorm, wat dat betreft moeilijke omstandigheden.

We stonden op de midfond op het onderdeel aangewezen in alle standen op de bovenste plekken. Logisch omdat onze 17-1741529 ook reeds 3 keer vroeg was geweest op de midfond en de 4e vlucht onze 15-1331400 witpen duivin als 2e aangewezen duif vroeg in de uitslag zat. We hadden daarom de 15-1331400 nu op de 1e aangewezen plek gezet.

Als dan de 1e duif aankomt vliegen en je ziet dat het een blauwe witpen is dan weet je al genoeg, de 400 is weer mooi op tijd. We hebben haar geklokt om 13.31,21. We hadden gehoord dat onze clubgenoot V. Bonnes al eerder een duif had maar veel vroege duiven waren er niet. Door de straffe NW wind kwamen de duiven niet heel vlot af maar ze zijn toch redelijk thuis gekomen.

Dat bleek ook wel toen we ‘s avonds de uitslag opmaakten. We hadden dit keer de 3e, 5e, 6e, en 7e van de vereniging en tevens 10 duiven bij de eerste 23 in de vereniging. Klik hier voor de uitslag. Daar waren we wel tevreden over. Fantastisch natuurlijk dat onze 15-1331400 weer als aangewezen duif vroeg was zodat we nu op de Midfond op het aangewezen kampioenschap in zowel de vereniging, rayon, kring, midfondclub op de 1e plek staan. Dit is voor nu super mooi maar kan volgende week zo weer anders zijn. Het blijft altijd moeilijk te voorspellen welke duif vroeg in de uitslag zal komen.

Komende week nogmaals een Midfond vlucht vanuit Nanteuil over een afstand van 463 km. Zoals de vooruitzichten nu zijn zal dat wederom een zware vlucht worden. Temperaturen van ongeveer 27 graden en een NO wind voorspellen niet al te veel goeds.

Ook voor de jonge duiven zal het een spannend weekend worden omdat de 1e africhting van de kring op het programma staat vanuit Groesbeek over een afstand van 90 km. Hoe dit zal verlopen is nog maar de vraag!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.