Peronne 25 juni 2016

Zaterdag 25 juni werden de duiven gelost in Peronne. We hadden 24 duivinnen ingekorfd. Ze hadden de hele week weer perfect getraind. Toen we s’morgens vroeg naar het weerbericht en de buienradar keken gingen wij er vanuit dat het wederom zondag zou worden dat de duiven terug zouden komen. We waren dan ook verbaasd dat we even later zagen dat ze reeds om 09.15 uur gelost waren. Op dat moment denk je nog dat het wel goed zal komen want de heren die daar meer kijk op hebben en ook in contact staan met de diverse weerstations moeten het toch wel in kunnen schatten hoe de dag gaat verlopen wat het weer betreft. Ieder uur loop je even naar de pc om te kijken of het regen gebied daadwerkelijk weg trekt maar van weg trekken was geen sprake, integendeel het breidde zich alleen maar uit. Op dat moment weet je al dat het een zeer moeilijk verloop van de vlucht zal worden en dat je geluk moet hebben wil er een duif doorkomen. Helaas werd het voor ons een vlucht die voor ons veel stuk heeft gemaakt in allerlei kampioenschappen voor zowel hok als duif kampioenschappen. We stonden overal in de top van Midfond, Snelheid, Generaal en ook een aantal duifkampioenen. Met één slechte vlucht worden deze kampioenschappen allemaal teniet gedaan. Heel erg jammer.

We zaten dan ook een uur te laat en dat op een afstand van 390 km. Verder kwamen ze ook allemaal heel slecht af. Met name de duiven die goed waren de laatste weken en steeds in de kop van de uitslag te vinden waren, waren zaterdag avond nog niet thuis. Meer dan de helft was ‘s avonds nog onderweg. (Klik hier voor de uitslag)

Gelukkig zijn de meeste duiven de afgelopen dagen nog terug gekomen maar voorlopig zijn deze niet in staat om ingekorfd te worden en aangezien er nog maar een paar vluchten op het programma staan is het voor deze duiven op de Midfond einde oefening.

Nogmaals vinden wij het onbegrijpelijk dat deze vlucht op de zaterdag gelost werd. ‘S morgens om 09.00 voordat ze gelost waren was op de buienradar al te zien dat het hele Oosten van het land van Oost België tot heel Oost Nederland toe bewolkt was en het zou regenen. Zelfs met een buienradar die je een aantal uren vooruit kunt bekijken was dit goed te zien en zou het in ieder geval de hele morgen en middag in Oost Nederland blijven regenen. Het heeft bij ons dan ook bijna de hele dag geregend. ‘S avonds vanaf 20.30 uur klaarde het pas op. Waarom wordt er dan gelost, niet te geloven!

De duiven waren op vrijdag avond ingekorfd en hadden best een nachtje langer kunnen staan tot de zondag. Op zaterdag morgen waren wat dat betreft de goede vooruitzichten voor de zondag ook wel bekend.

Helaas een zwarte zaterdag in de duivensport.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.