Peronne

Zaterdag 1 juni de 3e Midfondvlucht van dit seizoen. Wederom alles mee en dat zijn er in totaal 55, 22 doffers en 33 duivinnen.

Het weer was op de hele vlieglijn goed en er kon mooi op tijd, 08.00 uur worden gelost vanuit Peronne over een afstand van 390 km.

De wind waaide uit het Zuiden tot Zuid Westen, vandaar dat de snelheden van de eerste duiven tegen de 100 km per uur zouden zijn.

Na een dikke 4 uur vliegen kwam de eerste aangevlogen, ze werd geklokt om 12.14,13. Het was de jaarling duivin 18-1552181. Deze duivin had op de 2e vlucht van dit jaar ook al een 1e in de vereniging gevlogen en een 4e in het Rayon tegen meer dan 3.200 duiven. Als 2e duif hebben we de 18-1552171 geklokt. Ook zij had op de 2e vlucht een prima prestatie om als 3e van de vereniging te eindigen en 10 in het rayon.

Daarna kwamen de duiven prima terug. Elke minuut wel een aantal. Van andere liefhebbers hoorden we dat ze best lang moesten wachten op hun 2e duif maar gelukkig was dat bij ons wel anders.

In de uitslag kwamen we met onze 1e duif terecht op de 3e plek en verder een 6e, 8e, 9e enz met verder veel vroege duiven. Bij de eerste 50 in de uitslag hadden wij er 25 staan. Dan mag je wel zeggen dat ze het geweldig hebben gedaan in onze sterke vereniging. Dit keer had Koen Seiger de 1e in onze vereniging. Tevens was dit de 1e duif in ons Rayon 4. Koen super gedaan, proficiat.

Van de 55 ingekorfde duiven zaten er 35 in de prijs, een heel fraai prijspercentage van 64%. Klik hier voor de uitslag.

Komend weekend wederom een Vitesse vlucht, waarschijnlijk vanuit Quivrain.

Verder zijn we begonnen met het opleren van onze 69 jonge duiven. We hebben ze zelf een paar keer weg gebracht en nu ook reeds een aantal keren samen met een aantal liefhebbers bij ons uit het dorp De Lutte. Tot op heden gaat dit goed. Het duurt wel even voordat ze thuis zijn maar tot op heden weinig verliezen, hopelijk blijft dat de komende weken zo.

Succes komend weekend.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.