Peronne 2 juli 2016

Zaterdag 2 juli werden de duiven gelost in Peronne. Dit keer was het weer goed en kon er mooi op tijd gelost worden, 07.45 uur. Er stond een aardige ZW wind. Peronne is voor ons 390 km en met die ZW wind weet je dat ze er binnen 4 uur zijn. Ze vliegen dan harder dan 100 km per uur. We hadden de helft van onze duivinnen kunnen inkorven omdat die andere helft nog herstellende was van de vorige vlucht vanuit Peronne. We hebben zondag , maandag en zelfs op dinsdag nog duiven terug gekregen. Gelukkig zijn ze terug maar spelen met deze duiven, over het algemeen de betere, is uit den boze. Ze hebben teveel geleden van het afgelopen weekend.

Vanaf 11.00 uur zaten we klaar om onze duiven op te wachten. We hadden reeds gehoord dat ze op de kortste afstand in de afdeling rond de 100 km vlogen en mede doordat de ZW wind aantrok zouden ze bij ons zo rond de 105 km gaan vliegen. De eerste kwam dan ook aangevlogen op 11.26,55. Dit keer was het de 15-1331393, een jaarling duivin. Ook de 2e en 3e duif waren jaarling duivinnen. Omdat de duiven die in de maand Juni telkens vroeg waren moesten herstellen van de vorige week en dus niet mee waren op de vlucht waren we wel benieuwd hoe het vandaag zou aflopen. Als je dan 3 vroege duiven hebt die het roer over nemen moet je dik tevreden zijn en betekent ook dat je een hok hebt met veel kwaliteit.

Dit keer hadden we in de Vereniging de 1e, 3e en 4e. In onze kring 2 tegen een dikke 2000 duiven hadden we de 10e, 15e en 24e van de uitslag. Verder hadden we er dit keer 8 van de 14 in de prijs. Al met al waren we zeer tevreden over het verloop van deze vlucht. Klik hier voor de uitslag.

Komend weekend is er helaas geen Midfond programma zodat ze voor het eerst dit jaar een weekje moeten overslaan. Volgende week dan de laatste Midfond vlucht van dit seizoen.

Wel begint zaterdag het seizoen van de jonge duiven. We hebben er nog 50 en die zullen allen vrijdag avond worden ingekorfd.

Succes en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.