Quievrain

Zaterdag 6 juni stond wederom Quievrain op het programma. Dit zou dan de 3e keer zijn dat ze daar gelost worden. Ook is dit de laatste Vitesse vlucht voor 2021.

In alle standen op de Vitesse staan we er goed voor, dus nu maar hopen dat ze het nog een keertje goed doen. Altijd spannend.

We hadden er 43 ingekorfd, en wel 19 doffers en 24 duivinnen. Ook de aangewezen duiven wordt met de week moeilijker. Een aantal duiven die het in het begin goed deden worden langzaam toch wat minder terwijl andere duiven juist weer beter worden. Dus het aanwijzen blijft lastig.

Zaterdag was de hele dag bewolkt met slechte zichten en er werd al vroeg besloten om de vlucht uit te stellen naar de zondag. De vooruitzichten waren beter, echter over de oostelijke helft van het land zou de bewolking de hele dag blijven hangen. Hopelijk zou het goed komen.

Zondag werd dan ook pas om 11.00 uur gelost. Met een Noorden wind zouden de eersten er dan ongeveer 4 uur over vliegen. Snelheid zou rond de 75 km per uur liggen.

We hoorden wederom van Vincent Bonnes dat hij de 1e duif geklokt had om 15.04,57. Dat was volgens ons wel een hele vroege. Bij ons werd de 1e duif geklokt om 15.09,16. Gelukkig was dit de 1e getekende en wel de 19-1338264, een 2-jarige doffer die wekelijks vroeg in de uitslag terug te vinden is. Daarna waren het 9 duivinnen die thuis kwamen. Blijkt maar weer dat de duivinnen het over het algemeen beter doen dan de doffers. Dit is ook bij de meeste andere liefhebbers het geval. De duiven kwamen redelijk goed af, niet zoals op de eerdere vitesse vluchten maar desondanks waren we wel tevreden. Jammer dat er nog veel bewolking hing boven twente en dat ze daar toch problemen mee hadden.

In de vereniging hadden we dit keer de 2e, 3e en 5e van de vereniging. De aangewezen duiven (2 van de 3) hadden we als 2e in de vereniging en als 29e in de vereniging. Jammer dat de 2e aangewezen duif er niet eerder was maar dat is ook duivensport. Altijd maar weer afwachten welke duiven vroeg komen. Het prijs percentage blijft wekelijks mooi op peil, dit keer 56% (24/43) (bekijk de uitslag) Vincent Bonnes had wederom de 1e in de vereniging en het rayon. Wederom dezelfde duivin, de 19-1338217, een super prestatie van deze 2-jarige duivin.

In de diverse eindstanden zijn we op de Vitesse bovenin geëindigd. (zie bijlage) Al met al een zeer goed Vitesse kampioenschap gevlogen met onze duiven. Ook het hokgemiddelde was super, veel vroege duiven en veel duiven in de prijs. Daarnaast bij de duifkampioenen staan onze duiven op plek 2 t/ 8.

Nu nog een aantal midfondvluchten en ook de jonge duiven vluchten beginnen er aan te komen. We zijn druk bezig om onze jonge duiven af te richten. Gelukkig is het weer wat beter de laatste weken en kunnen we africhten.

 

Komende donderdag wederom een midfond vlucht vanuit Chalons en Champagne.

 

Succes iedereen.

Nanteuil

Zaterdag 29 mei de 2e Midfondvlucht van die seizoen vanuit Nanteuil over een afstand van 463 km. Eindelijk waren de vooruitzichten van het weer goed. Echter met een N-wind en reeds een afstand van 463 km zou het wel een pittig vluchtje worden.

Er kon mooi om 08.00 uur worden gelost en het vertrek van de duiven was goed. De eerste duiven zouden er ongeveer 6,5 uur over vliegen. Dan hangen ze al een beste tijd in de lucht.

Dit keer was bij ons de jarige duivin 00-1176071 als eerste op het hok. Ze werd geklokt om 14.34,15. Het duurde 3 minuten voordat de 2e duif er aankwam. Een 2 jarige doffer 19-1338340.De volgende duiven kwamen redelijk goed af. Je hoopt en verwacht dat ze sneller achter elkaar komen maar je weet ook dat het een hele afstand is en dat er daardoor aardige verschillen in aankomst zijn.

Vincent Bonnes had dit keer wel een hele vroege duif, reeds om 14.22.22 geklokt. Uiteindelijk bleek dat deze duif de 3e van de gehele afdeling zou behalen tegen 17.101 duiven, een super prestatie. Vincent proficiat. Zelf hadden we de 2e, 4e, 9e en 10e van de vereniging en verder 10 duiven bij de eerste 20 van de vereniging (zie uitslag). Het prijs percentage is ook nog steeds goed, 50% (19/38)

Komende week de laatste vitessevlucht van dit seizoen vanuit Quievrain.

Succes allen.

Quievrain en Semaises

Quievrain

Zaterdag 22 mei stond Arlon op het programma. Doordat het de hele week veel heeft ge regent was het advies om niet in de Ardennen te lossen maar uit te wijken naar Quievrain. Dit zou de kans op een lossing vergroten.

Zaterdag echter was het de hele dag regen en kon er niet gelost worden. De vlucht werd uitgesteld naar de zondag. Zondag was het direct goed. De duiven werden gelost om 08.30 uur. We hadden er 34 mee en wel 17 doffers en 17 duivinnen.

Quievrain is voor onze duiven over een afstand van 313 km. De wind was ZW en het waaide best hard. De eerste duiven zouden een snelheid halen van bijna 120 km per uur.

De 1e duif werd bij ons geklokt om 11.15,51, de 2e geklokt om 11.16,00 en de 3e duif om 11.16,06. De 1e duif kwam alleen maar al heel snel kwamen er 2 bij vliegen en vlogen ze met zijn drietjes nog wel 10 rondjes om de bomen. Helaas heeft dit een aantal minuten gekost. Later hoorden we van andere liefhebbers dat zij dat ook hadden. Wellicht door de harde wind. De overige duiven kwamen daarna redelijk goed terug. Gelukkig hadden we wel 4 duiven redelijk mooi op tijd en 2 van onze eerste 3 aangewezen duiven zaten ook wel bij de eersten in de uitslag.

We hadden dit keer de 2e, 3e, 5e en 7e duif van onze vereniging (zie uitslag). Een mooi resultaat en verder 15 van de 34 duiven in de prijs. Al met al niet verkeerd.

In de standen blijft het ook goed gaan. Op de Vitesse staan we in vele overzichten op de 1e dan wel 2e plek.

Sermaises

Ook stond er een eendaagse fond vlucht op het programma. Zoals ook vorig jaar hebben we daar een aantal op ingekorfd. Dit keer waren dat er 24 en wel 11 doffers en 13 duivinnen.

Deze werden ook op zondag gelost maar dan om 08.00 uur. Deze stonden in Sermaises over een afstand van 563 km.

De 1e duif hiervan hebben we geklokt om 13.25,22. In de vereniging hadden we de 3e, 8e en 9e plek met in totaal 12 van de 24 ingekorfde duiven in de prijs (zie uitslag).

Vincent Bonnes had op beide vluchten de 1e plek, Vincent proficiat, knap gedaan.

Op naar komende week, een midfond vlucht vanuit Nanteuil over 463 km. Met een Noorden wind (voorspelling) kan dat een pittig maar ook zeer mooi vluchtje worden.

Succes iedereen met de voorbereidingen.

Dizy le Gros

Zaterdag 8 mei stond er een vlucht op het programma vanuit Dizy le Gros over een afstand van 368 km. Donderdagavond inkorven dus 2 nachten mand.

En dan op donderdagmiddag een bericht van de afdeling dat er waarschijnlijk vrijdag morgen wordt gelost. Dit omdat de weersvoorspellingen voor de zaterdag niet al te best waren. En zondag zou volgens de voorspellingen een dag worden met misschien wel onweer, plotselinge warmte enz. De vooruitzichten voor de vrijdag waren wel goed te noemen. Het nadeel is dan dat met niet vroeg kan lossen omdat de duiven nog een aantal uren moeten staan om de kans te krijgen om water te drinken, tot rust te komen van de reis, enz. enz. Maar met vrijdag morgen nog nachtvorst is het niet erg dat er gewacht moet worden zodat de temperatuur nog mooi even kan oplopen. Er werd dan ook gelost om 11.30 uur.

We hadden dit keer niet alles ingekorfd, bewust een keer 20 doffers thuis gelaten. We korfden nu 40 duiven in, 9 doffers en 31 duivinnen mee op de vlucht.

We zagen al dat de eerste duiven van de afdeling rond de 1500 meter per minuut vlogen. Dat is 90 km per uur, met een westen wind is dat een beste snelheid. Onze eerste duif hebben we geklokt om 15.39,12, dit keer de 3-jarige duivin 18-1552171. Deze duivin heeft als jarige duivin super gevlogen maar als 2-jarige was het iets minder. Hopelijk pakt ze het nu weer goed op en volgen er nog meerdere kopprijzen. Een dikke minuut later kwamen er 4 bij gevlogen. Dit waren 2 doffers en 2 duivinnen. Daarna kwamen de duiven redelijk goed af, niet helemaal super maar dat is dan maar zo. Zelfs de aangewezen duiven waren dit keer niet bij de eerste 10 te vinden. Jammer maar ook dat is niet altijd even makkelijk.

We hadden de 3e, 9e, 10e, 12e en 13 van de vereniging (zie uitslag). Op zich best goed maar Vincent Bonnes kreeg ze dit keer wel een stuk beter. Vincent had dit keer de 1e, 2e 4e, 5e, 6e, en 7e van de vereniging. Op voorhand was Vincent niet erg blij met een vrijdag lossing maar vrijdagmiddag is hij daar wel op terug gekomen. Vincent proficiat met deze gigantische uitslag. Verder hadden we in het rayon 27 van de 40 duiven in de prijs, een fraai percentage van 68%.

Komende week wederom een midfondvlucht maar dit keer gewoon op vrijdag inkorven. De losplaats zal Peronne worden. Waarschijnlijk gaat alles weer mee. We zullen zien.

Tot volgende week.

Quievrain

Zaterdag 1 mei alweer de 3e Vitesse vlucht van dit seizoen. De eerste 2 vluchten waren met kopwind en een snelheid voor de eerste duif van rond de 75 km. De verwachting voor deze vlucht was het zelfde maar de wind had zich gedraaid naar het westen zodat de eerste duiven rond de 90 km per uur uitkwamen.

Ook deze week weer bijna alles ingekorfd ( 2 doffers thuis) dus bleven er 60 over. Dit waren 28 doffers en 32 duivinnen. Elke week weer een mooi aantal.

Ook de weersvooruitzichten zijn tot nu toe elke week goed te noemen. ‘s Morgens even wachten tot dat het iets opwarmt en dan kan er gelost worden. De lossing was om 10.00 uur vanuit Quievrain over een afstand van 313 km. Ook dit keer een mooi aantal van 25.000 duiven die er gelost werden door de gehele afdeling.

Voor een vroege duif moesten we iets voor half 2 er eentje hebben. En dan wordt het altijd weer spannend als het bijna zo laat is. En om 13.28 uur kwam de eerste dan ook aangevlogen. Dit keer de jarige duivin 20-1176064. Deze hadden we niet verwacht maar altijd mooi dat er weer andere duiven op kop komen. Het duurde bijna 2 minuten toen de volgende aan kwam. Dit was een jarige doffer, de 20-1176005. Daarna kwamen ze goed af, niet zo super als de eerste 2 weken maar toch elke minuut wel een aantal. Ook de aangewezen duiven (2 van de 3) kwamen als 6e en 7e thuis.

In de vereniging hadden we dit keer de 1e, 4e en 7e prijs (zie uitslag) Verder hadden we in het rayon wederom een heel fraai prijs percentage van 72% (43 / 60) Elke week rond de 70%, dat is wel een heel hoog percentage.

Ook in de standen staan we er goed bij op de Vitesse en dit op zowel de onaangewezen als aangewezen standen. Kortom de start van het vliegseizoen 2021 gaat tot op heden voortvarend. Nu proberen vast te houden.

Komende week de 1e midfondvlucht vanuit Dize le Gross over een afstand van 368 km. Volgens de laatste weersvooruitzichten wordt het komend weekend warmer. We zullen zien hoe dat gaat.

Succes allemaal weer met de voorbereidingen en tot volgende week.

Burdinne

Zaterdag 24 april de 2e vitesse vlucht van dit seizoen en wel naar Burdinne, een prachtige losplaats in de Ardennen over een afstand van 236 km.

De weersvooruitzichten voor de zaterdag waren de hele week goed. Blijft aan de frisse kant met een beetje kopwind maar verder perfect vliegweer.

Zoals elke week worden alle duiven die er zijn en die mee kunnen ingekorfd. Dit keer waren dat er 62, en wel 30 doffers en 32 duivinnen. Het is een heel aantal en best veel werk om ze in te korven maar als ze dan zaterdag terug komen weet je weer waar je het voor doet. Met een afstand van 236 km en kopwind is het voor de eerste duiven ongeveer 3 uur vliegen. De lossingscommissie heeft keurig gewacht tot 10.00 uur met lossen zodat de temperatuur nog wat kon oplopen. Een prachtige lossing met wel 6 vrachtwagens op facebook bekeken. In totaal rond de 28.000 duiven die de lucht ingingen. Prachtig om te zien.

De duiven had goed getraind en dan zijn op zaterdag de verwachtingen hoog gespannen. We hebben dit jaar een mooie jonge ploeg vliegduiven. Het zijn er 10 die van 2018 zijn, dan nog 17 van het jaar 2019 en 35 jaarlingen van 2020. Het beste resultaat wordt behaald met een relatief jonge ploeg.

Om 13.08 zagen we de eerste aan komen vliegen. Omdat zoals vaak er nog een rondje extra wordt gevlogen kwamen er direct 4 bij zodat er 5 rondvlogen. De 1e die naar beneden ging was wederom de 19-1338315, een 2-jarige duivin die vorige week ook reeds de 1e plek in de vereniging noteerde. De andere 4 kwamen ook naar beneden en gingen toch wel vlot achter elkaar naar binnen. De eerste 5 waren 4 duivinnen en 1 doffer. Ook onze aangewezen duiven (2 van de 3) waren daarbij. De duiven kwamen werkelijk super terug. Elke minuut kwamen er wel een aantal binnen. Dat is het mooie van een vlucht met goed verloop zodat je dubbel weduwschap kunt spelen.

We hoorden van Vincent Bonnes dat hij ons met 1 duif voor zat. Vincent had dan ook de 1e van de vereniging. Vincent proficiat. Daarna kwamen onze 5 duiven op plek, 2 , 3, 4, 5 en 6. In de vereniging hadden we verder 24 duiven bij de eerste 44. Ontzettend veel vroege duiven. (zie uitslag)

In het rayon tegen 3.724 duiven, werkelijk een heel fraai aantal, begonnen we op plek 5 en verder 5 duiven bij de eerste 16. Perfect. Verder hadden we een heel hoog prijs percentage van 76 procent. (47/62 in de prijs). Al met al een hele fraaie zaterdag met meerdere kopprijzen en een heel hoog prijs percentage. Dit zal lastig worden om dit vast te houden. Maar we zijn de eerste vluchten van 2021 goed begonnen. Nu vast blijven houden. Hopelijk blijft het de komende zaterdagen goed vliegweer.

Komende zaterdag gaan de duiven naar Quievrain over meer dan 300km. Met wind tegen is dat al 4 uur vliegen.

Succes allen met de voorbereidingen en tot volgende week.

Weert

Zaterdag 17 april de 1e echte vlucht van dit seizoen. Vorige weekend waren de weersvoorspellingen niet gunstig, vandaar dat het NPO alle vluchten voor dat weekend had afgelast. Wel had onze afdeling op dinsdag een extra trainingsvlucht ingelast en daar hadden we alle 65 duiven op ingekorfd. Deze trainingsvlucht verliep goed en de alle duiven waren dan ook zo weer op het thuishonk.

De duiven trainden goed op woensdag en donderdag en we konden alle 65 duiven (31 doffers en 34 duivinnen) weer inkorven. De voorspellingen van het weer waren uitstekend. Misschien dan niet te warm maar verder prima zichten en mooie heldere blauwe luchten met witte schapen wolken. Wel licht wind tegen maar dan komen de betere duiven ook voorop.

Bij ons in het rayon waren dit keer 3.923 duiven ingekorfd, een heel fraai aantal voor de eerste vlucht van het seizoen.

De lossing was op zaterdag om 10.30 uur. De afstand voor ons betrof 151 km. Met wind tegen zouden ze er dan ongeveer 2 uur over doen, gemiddeld 75 km per uur. En inderdaad om 12.29 kwamen de eerste 2 aangevlogen, nog een rondje extra en op dat moment waren het er al 5 die er vlogen. Zo snel gaat dat op een korte vlucht met goed weer.

De 1e duif die geklokt werd was de 19-138315 duivin om 12.29,27. De 2e duif ging om 12.29,41 over de antenne. De rest volgde heel snel. Een beetje rond gebeld en via de app tijden door gekregen en toen wisten we al dat we een mooi aantal vroege duiven hadden.

In de vereniging hadden we dit keer de 1e, 2e, 3e , 4e en 5e plek en verder 17 duiven bij de eerste 30 (zie uitslag). In ons rayon met 3.923 duiven begonnen we op plek 7, verder de 12e, 13e en 14e.

Het prijs percentage was bijzonder goed te noemen, er zaten 43 van de 65 duiven in de prijs, dat is een percentage van 66%. Dat is een goed begin.

Al met al dus dik tevreden, een mooi hoog prijs percentage en meerdere vroege duiven in de uitslag.

Komend weekend de 2e vitesse vlucht en zoals dat nu staat wordt dat Burdinne over een afstand van 236 km. Dan is het al ongeveer 3 uur vliegen.

Succes iedereen met de voorbereidingen en tot volgende week.

Seizoen 2021 van start

We hebben in de 1e week van januari al onze kweek en vlieg duiven gekoppeld. In totaal waren er dat dit jaar 60 koppels. Best veel en alle vakken zaten dan ook bijna vol. De kweek verliep desondanks niet geweldig. De meeste duivinnen hadden eind januari gelegd. Zoals we altijd doen hebben we de eieren van de kwekers verlegd naar de vliegduiven. We hadden bij de kweekdoffers best een aantal oude doffers zitten. Helaas waren de eieren van al deze oude doffers niet bevrucht, ook van de 2e ronde niet. Verder hadden we een aantal late jonge duivinnen die slecht op eieren kwamen. Dan begin februari de kou er overheen en dan is het aantal jongen minder dan waar je van tevoren op gehoopt hebt. Maar goed, dat is ook duivensport.

De hele maand maart denk je dat de vluchten wel worden uitgesteld, Corona, avondklok enz. Training van de duiven is moeilijk omdat de tijd nog niet verzet is. Maar dan komt toch op 26 maart het verlossende woord dat de vluchten gewoon doorgang vinden. Dan de duiven toch nog maar snel even 1 keer africhten en dan moeten ze er staan.

Zaterdag 3 april de start van het seizoen 2021.

Zoals vaak waren de vooruitzichten van het weer niet al te best. Koud met een Noorden wind. Voor veel liefhebbers is dat al een reden om niet mee te doen op de eerste (test) vlucht van het seizoen. Uiteraard kijken wij ook naar het weer maar dat is bijna nooit een reden om niet mee te doen, vooral in het voorjaar niet. In hartje zomer met zuidoosten wind en 35 graden willen we onze jonge duiven nog wel eens thuis laten maar niet met heldere en koude luchten. Duiven kunnen daar best heel goed tegen. De afstand 78 km stelt ook verder helemaal niets voor.

In onze vereniging De Zwaluw hebben dan ook maar 6 liefhebbers ingekorfd. Wij hadden zelf al onze duiven (69) ingekorfd. (33 doffers en 36 duivinnen)

Het weer op de zaterdag was de eerste uren nog niet voortreffelijk, bewolkt en nog geen goede zichten. Maar vanaf 10.30 uur begon de bewolking te breken en het was nog een uurtje wachten voordat het op de losplaats, Kalkar ook open trok. De lossing was om 11.30 uur. Met een rustige noorden wind en een afstand van 78 km weet je dat de eerste duiven er ongeveer een uur over doen.

En om 12.28 uur kwam de eerste aangevlogen, een aantal seconden later kwamen er al 3 bij. Een rondje extra en om 12.28,30 werd de eerste geklokt. De eerste minuten kwamen ze werkelijk geweldig. Op 12.31,04 klokten we al onze 15e duif. (dus binnen 3 minuten)

Daarna druppelde het redelijk door zodat eind van de middag 63 van de 69 het thuishonk terug gevonden hadden.

‘s Middags om 17.00 uur de uitslag gemaakt. Vincent Bonnes had dit keer de 1e van onze vereniging. (Vincent proficiat) Daarna waren plek 2, 3, 4 en 5 en verder 7, 8 en 9 enzovoort voor onze duiven. Dit keer omdat het nog een test vlucht was hadden 15 verenigingen alle bestanden ingestuurd. In totaal waren er 4.383 duiven in concours. In deze uitslag, afdeling 9 Noord hadden we een super uitslag gemaakt. Ook daar waren we 2e, 3e, 4e 5e enz. van in totaal dus 4.383 duiven. Bij de eerste 37 duiven in de afdeling Noord hadden we reeds 15 duiven, perfect. In onze woonplaats De Lutte waren veel vroege duiven. Al met al een goede start van het seizoen 2021.

 

Komende week dan de 1e prijs vlucht van dit seizoen. We zullen zien wat dat weer brengt.

Succes iedereen met de voorbereiding en tot volgende week,

Nanteuil le Haudouin

Zaterdag 12 september alweer de laatste jonge duivenvlucht van dit seizoen. De jonge duiven kwamen de laatste weken heel goed af en ook de laatste vlucht hebben ze ons niet in de steek gelaten.

We hadden dit keer niet meer alles mee. We hadden de meeste duivinnen mee gedaan en een aantal doffers. In totaal 19. Er moest even worden gewacht totdat de zichten goed waren en om 08,45 uur werden ze gelost in Nanteuil, over een afstand van 463 km. Toch een hele afstand voor de jonge duiven.

Ook dit keer, net als de vorige weken zat de wind in de West hoek en dan gaan de eersten met een dikke 90 km per uur naar huis. Over het algemeen komen ze dan ook super terug, wind schuin in de rug, vaak goed weer, met een frisse westen wind.

We hadden uitgerekend dat we voor een zeer vroege duif rond 13.43 uur moesten zitten. Als dan exact ook op 13.43 de 1e duif komt aangevlogen dan weet je dat het goed zit. Wederom de 20-1176002 was er als eerste. Later in het hok zagen we waarom ze zo vroeg was. Ze wou haar territorium verdedigen en daar was ze alweer mee bezig. Op Boxmeer vloog deze 20-1176002 ook al de 1e van het hele Rayon tegen 3.222 duiven, op Dizy le Gross vloog ze een 4e tegen 1327 duiven in het Rayon en nu wederom een 1e tegen 785 duiven. Dat zijn nog eens prijzen.

De overige duiven kwamen ook goed terug, we hadden dit keer een heel fraai prijs percentage van 79% (15 / 19) En alle 19 duiven waren zo terug (zie uitslag).

We hebben dit jaar een goed seizoen gehad met jonge duiven. We hebben er nu exact 40 over gehouden. Een hele kleine selectie nog maar daar kunnen toch mooi 35 van in het vlieghok voor volgend jaar. Een schitterende aanvulling in het vlieghok, van goede bevlogen jonge duiven.

We waren op de Vitesse al kampioen van het Rayon geworden en zoals de standen er nu staan zijn we ook met de jonge duiven 1e geworden op zowel het onaangewezen als aangewezen kampioenschap in het Rayon. Maar over de kampioenschappen later dit jaar wel meer informatie.

En nu rust voor de duiven en voor ons zelf en zorgen dat we de herfst en de winter goed door komen.

Morlincourt

Zaterdag 5 september alweer de één na laatste vlucht van dit seizoen voor de jonge duiven. Losplaats dit keer Morlincourt over een afstand van 414 km.

Lossing was om 10.30 uur en er waaide een westen wind. We hadden alles nog weer een keer mee gedaan en dat waren er dit keer 37. De 1e duif hebben we geklokt om 15.18,56, het was de 20-1176071, een duivin die mooi op haar eieren zat te broeden. Dit soort duiven hebben dan toch net iets meer motivatie om snel naar huis te komen. De 2e duif is geklokt om 15.20,15. Met deze 2 duiven hadden we de 2e en 3e plaats in de vereniging (zie uitslag). Dit keer ging de 1e plek naar A. Olde Riekerink. Albert proficiat.

De duiven kwamen weer goed af, de afstand begint nu natuurlijk ook al te tellen en dan is het fraai dat ze goed thuis komen. Het prijs percentage was dit keer 41% (15/37)

Komend weekend dan de laatste jonge duiven vlucht vanuit Nanteuil. We zullen niet meer alles inkorven, waarschijnlijk de helft, voor die andere helft is het reeds goed geweest.

Tot volgende week.