Einde seizoen 2019

Zaterdag 14 september waren er nog 2 vluchten. Vorige week dachten we nog dat we op beide vluchten zouden inkorven. We hebben nu toch anders besloten en op beide vluchten geen duiven meer mee gedaan.

Het is goed geweest voor 2019. We zijn tevreden over het afgelopen seizoen. De oude duiven hebben het prima gedaan en uiteindelijk de 25 overgebleven jongen hebben ook mooie prijzen gevlogen.

We hebben een mooie ploeg om in 2020 wederom prachtige uitslagen neer te zetten.

Komende maanden staan de diverse feestavonden op het programma, daar wordt uiteraard veel na gepraat over het huidige seizoen en zullen de diverse prijzen worden uitgereikt.

Einde seizoen 2019

Quievrain

Zaterdag 7 september de 6e Natoer vlucht van dit seizoen. Nog één weekend en dan zit het seizoen er op, goed geweest voor dit jaar.

We hadden wederom alle 25 jongen ingekorfd. Eindelijk eens een keer weer een weekend met lagere temperaturen en een westen wind. Het was nog even wachten maar om 09.10 uur konden de duiven gelost worden. De 1e duif werd geklokt om 12.50,10. De 2e om 12.50,38, de 3e om 12.51,16 en de 4e en 5e om 12.51,17. Dus binnen een dikke minuut na de eerste waren er reeds 5 geklokt. Daarna moesten we een aantal minuten wachten maar uiteindelijk kwamen ze best goed terug.

Dit keer hadden we 17 van de 25 ingekorfde duiven in de prijs, een fraai percentage van 68%. (zie uitslag).

Komend weekend zijn er nog 2 vluchten, een natoervlucht vanuit Niergnies (356 km) en een sector vlucht voor jonge duiven vanuit Melun (516 km) De vooruitzichten van het weer zijn op dit moment goed te noemen voor aanstaand weekend, we zullen zien op welke vlucht en hoeveel we inkorven.

Succes allemaal.

Bierges

We hadden wederom alle jonge duiven ingekorfd, dit keer 24 stuks.

Zoals al vaker dit jaar was het zeer warm en kwam de wind weer uit het Zuiden tot Zuid Oosten. Dus voor de zoveelste keer zouden ze het niet makkelijk krijgen.

Er werd gelost om 9.00 uur. De 1e duif hebben we geklokt om 11.46,33, de 2e duif om 11.47,14 en de 3e om 11.48,04. Mooi achter elkaar. Daarna kwamen de duiven ook goed terug, ze waren alle 24 weer vlot thuis.

In de vereniging waar nog in totaal 75 duiven werden ingekorfd hadden we de 1e, 2e, 3e, 4e, 6e, 8e en 9e. Verder hadden we 12 van de 24 duiven in de prijs, 50% dus prijs. (Zie uitslag)

In de afdeling is het moeilijk om vroege duiven te hebben omdat de wind nu al een aantal weken uit het ZO waait en de massa duiven ook aan de west kant zit. Onze ligging aan de oostkant van de afdeling is voor de jonge duiven helaas dan niet gunstig.

Komend weekend nog een Natoer vlucht vanuit Quievrain.

Succes allen.

Duffel

Zaterdag 24-08-2019 stond de 4e Natoer vlucht op het programma.

We hebben nu ook alle oude duivinnen thuis gelaten, zij mogen nog mooi even op eitjes komen, daarna wordt het tijd voor de rui.

Dus alleen de jonge duiven waren mee, in totaal 25. Gelukkig hebben deze de laatste weken de nodige ervaring opgedaan want het zou best weer een pittig vluchtje worden.

Door de sterke inversie kon er pas gelost worden om 09.00 uur. Het werd een warme dag, strak blauwe lucht en de wind kwam uit het zuidoosten. Mede door de vele duiven die in het westen van onze afdeling wekelijks mee gaan, weet je van te voren al dat het voor de onervaren jonge duiven een moeilijke dag zal gaan worden.

In Rijssen, Nijverdal en Daarlerveen (westen van onze afdeling) kwamen de duiven super, liefhebbers met een prijs percentage tussen de 80% en bijna 100%. Geweldige uitslagen daar.

Bij ons kwamen de duiven ook best wel redelijk goed. De eerste duiven vlogen er bijna 3 uur over en dat over een afstand van 220 km.

Wij hadden de 2e, 4e, 5e, 7e en 8e van de vereniging en verder 15 van de 25 duiven in de prijs. Wederom een heel fraai percentage van 60% (zie uitslag)

Helaas waren er meerdere liefhebbers die de jonge duiven niet goed kregen en waar wederom veel verliezen zijn.

Volgende week de 5e Natour vlucht en wel vanuit Bierges. Hopelijk wordt het iets kouder en gaat de wind uit het westen waaien. We zullen zien.

Succes allemaal.

Gorinchem

Zaterdag 17 augustus stond er een vlucht vanuit Duffel op het programma.

De vooruitzichten waren niet goed. Zaterdag en Zondag veel regen en weinig zon, dus veel bewolking en het was maar de vraag of de duiven gelost zouden worden.

We hadden dit keer alle oude doffers reeds thuis gelaten. Die zijn elk weekend vanaf begin april mee geweest en hebben dus de nodige vluchten gehad. Alle oude duivinnen, 29 stuks plus alle 24 jonge duiven gingen wel mee. In totaal dus 53.

Op zaterdag was het weer de hele dag slecht en er werd uitgesteld naar de zondag. Uiteindelijk werd er gelost om 14.45 uur. (achteraf gezien toch nog weer een half uur te vroeg). Vrijdag reeds werd besloten om niet naar Duffel te rijden maar naar Tilburg. Ook hier was het niet goed waardoor uiteindelijk Gorinchem de losplaats is geworden. Op het moment dat de duiven moesten komen kwam de regen naar beneden. In de westelijke helft van de afdeling was het wel goed maar verder naar het oosten toe werd het steeds slechter. Helaas het is niet anders.

Om 16.22,26 werd de 1e duif geklokt, dit keer de jarige duivin, 18-1552126. Als 2e een jarige duif en wel de 19-1338327. Daarna moesten we best een aantal minuten wachten op de 3e en 4e duif.

Ongeveer 20 minuten nadat de 1e duif er was zagen we de opklaringen ook bij ons komen. Er kwamen mooie heldere luchten en zon was weer te zien. Vanaf dat moment kwamen de duiven er aan. Gelukkig waren om 17.30 uur alle duiven terug, dus ook alle 24 jonge duiven. Deze komen nu met de week steeds beter.

In de vereniging hadden we de 1e en 2e en verder de 6e plek. Tevens 14 duiven bij de eerste 22 in de vereniging. Verder weer een mooi prijs percentage van 59% (31/53) (zie uitslag)

Komende week staat Duffel nogmaals op het programma. Zoals de vooruitzichten nu zijn moet dat goed komen.

Tot volgende week.

 

Tilburg

Dizy Le Gros

Op deze vlucht met jonge duiven hadden we zelf geen duiven mee. In de afdeling 9 werden voor deze vlucht 3.244 duiven ingekorfd.

De 1e duif van de gehele afdeling was dit keer van Frans Arentz uit Ulft. Het was de 19-1441490. De snelheid van deze duif kwam uit op 2.122 meter per minuut, ontzettend hoog. Frans komt al een aantal jaren bij ons en deze 19-490 is dan ook een 100% Gebr. van Langen duif. Zowel vader als moeder van deze duif komen bij ons weg. Een geweldige prestatie en vanaf deze kant Frans van harte proficiat met dit hele mooie resultaat.

Heusden Zolder

Ook op deze vlucht voor het zuiden van onze afdeling was een liefhebber succesvol met een duif waarvan de moeder afkomstig is van ons. De heer H. J. Kroeze uit Lochem. De 18-1604879 duivin legde beslag op de 1e plek van de vereniging en kwam uit op een 18 plek in de afdeling Zuid tegen 6.633 duiven. Ook de heer Kroeze gefeliciteerd met deze geweldige prestatie.

Tilburg

Op zaterdag 10 Augustus stond er een Natoer vlucht vanuit Tilburg op het programma. We hadden er dit keer 72 ingekorfd, 49 oude duiven en 23 jonge duiven.

Het werd een vlucht met hoge snelheden, de wind waaide hard vanuit het Zuidwesten.

Binnen anderhalf uur werd de 1e duif geconstateerd, dit keer was het een jonge duif, de 19-1338331. Dat is altijd fraai dat een jonge duif het wint van de oude ervaren duiven.

Als 2e duif was het wederom de 17-1741506, deze duivin heeft al verscheidene kopprijzen gevolgen. Ook nu met een harde Zuidwesten wind doet ze het perfect. Ze staat ook bovenaan bij het duifkampioenschap wat geldt over alle vluchten.

Als 3e duif was het de 18-1552121 jarige duivin, ook deze duif doet het heel goed dit jaar.

We hadden dit keer de 1e, 3e, 5e, 8e en 10e van de vereniging. Met verder weer een fraai prijs percentage van 56%. (zie uitslag).

Komend weekend de 3e Natoer vlucht van het seizoen. Waarschijnlijk geven we de doffers rust en spelen we alleen nog met duivinnen en de jonge duiven.

Succes allen.

Boxtel

Zaterdag 3 augustus stond Boxtel wederom op het programma. Een vlucht voor zowel jonge als oude duiven. In onze afdeling Noord werden dan ook een dikke 15.000 duiven ingekorfd.

Wij hadden er 76 mee, 50 oude en 26 jonge duiven. Ze werden om 09.15 uur gelost.

Het weer zag er goed uit. Er was wel bewolking maar het zicht was wel goed. Desondanks kwamen de duiven niet bijzonder af.

De oude duiven waren op kop en we hadden ondanks het trage verloop van zo’n korte vlucht er toch nog 47 van de 75 in de prijs. Een fraai prijs percentage van 62%

In de vereniging hadden we de 3e, 4e, 6e, 7e en 8e (zie uitslag)

Bij de meeste liefhebbers zijn de oude duiven wel weer terug gekeerd maar de jonge duiven hadden het moeilijk om het thuis front terug te vinden. Wederom veel verliezen bij de jonge duiven.

Komend weekend staat Tilburg op het programma.

Succes allen.

Quievrain

Zaterdag 20 juli stond de laatste Vitesse vlucht op het programma en wel vanuit Quievrain over een afstand van 313 km.

We hadden wederom 50 duiven ingekorfd, 21 doffers en 29 duivinnen.

Helaas was het zaterdag niet goed genoeg om te lossen en werd de vlucht uitgesteld naar de zondag, de 1e keer dit jaar dat we op zondag een vlucht hadden.

Zondag was het prima weer en er kon om 07.45 uur gelost worden.

Het werd een mooi vluchtje, de duiven hadden een super vertrek en dan met goed weer moeten ze ook vlot kunnen komen.

De 1e werd om 11.07.52 geklokt, dit was wederom de jarige duivin 18-1552171, voor de zoveelste keer vroeg in de uitslag. Als 2e op één seconde werd de duivin 18-1552126 geklokt en 6 seconden daarna de 18-1552168. Mooi 3 jarige duivinnen op kop.

Daarna kwam de rest ook heel vlot terug. Binnen 5 minuten hadden we reeds 16 duiven in de klok.

Toen s’avonds de uitslag werd opgemaakt hadden we de 3e, 4e, 5e, 6e, 7e, en 8e van de vereniging en verder 16 duiven bij de eerste 20 van de vereniging. Tevens zaten deze duiven ook allemaal mooi vroeg in het rayon, 16 duiven bij de eerste 47 van het rayon tegen iets meer dan 1.000 duiven. De 1e en 2e plek ging dit keer weer naar Vincent Bonnes, ook Vincent maakte een mooie uitslag. Vincent proficiat. Zie uitslag

Ook was het prijs percentage weer goed te noemen, 29 van de 50 in de prijs, een mooi percentage van 58%.

Zoals op de standen in de verenigingsuitslag te zien is zijn we op de Vitesse, 1e geworden in de vereniging, 2e in het rayon en 3e in de afdeling Noord.

Verder hebben we de beste duif op de Vitesse, de 18-1552171 dus mooi op plek 1. Verder de 3e duif van de vereniging, de 17-1741510. Daarnaast 8 duiven bij de eerste 15 bij het duifkampioenschap in de vereniging. Mooi verdeeld, met 1 duif die 3 jaar is, dan 3 duiven die 2 jaar zijn en 4 duiven die nog maar 1 jaar oud zijn. We hebben een mooie jonge ploeg waar we hopelijk nog een aantal jaren mee verder kunnen.

 

Komend weekend de laatste midfond vlucht, wat de losplaats wordt is nog niet bekend. Het wordt zeer warm deze week. Zoals het nu is wordt er vrijdag avond ingekorfd voor een midfond vlucht van om en de nabij 350 km. We zullen zien wat het wordt.

 

Succes allen en een plekje in de schaduw is aan te bevelen.

Dizy le Gros

Zaterdag 13 juli stond de 6e Midfondvlucht van dit jaar op het programma. Volgens het programma stond Nanteuil ( 470 km) op het programma maar op voorhand is gelukkig al besloten om naar Dizy le Gros ( 368 km)te gaan. De weersvooruitzichten waren niet al te best en zondag was er in Frankrijk een nationale feestdag waarop niet gelost mag worden, vandaar dat er op zaterdag gelost moest worden voor een Midfondvlucht.

‘s Morgens duurde het best lang voordat de aanwezige lage bewolking ging oplossen, daarom kon er pas om 11.30 uur worden gelost in Dizy le Gros.

Het klaarde mooi op en de zon kwam af en toe door de wolken heen. Door de Noorden wind moesten de duiven er best aan trekken. De eerste duiven zouden er bij ons een dikke 5 uur over doen, dus al met al een mooie Midfondvlucht.

We hadden er 50 ingekorfd, 21 doffers en 29 duivinnen. Ze hadden de hele week goed getraind en de verwachtingen waren dan hoog.

Om 16.38,00 werd de 1e duif, de jaarling doffer 18-1552143 geconstateerd. Vlot daarna kwam de 2e aangevlogen, wederom een jaarling, de 18-1552124 duivin, en als 3e onze 2-jarige duivin 17-1741506, zij heeft dit jaar reeds 10 keer vroeg in de uitslag gezeten en staat daarom bovenaan bij het duifkampioenschap in de vereniging.

Daarna kwamen de duiven goed terug, bijna elke minuut wel eentje, binnen een half uur nadat de eerste er was, waren bijna alle duiven terug op hun honk. We hadden dit keer de 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 8e ,9e enz van de vereniging. Zie uitslag

Verder hadden 35 van de 50 ingekorfde duiven prijs, wederom een fraai percentage van 70%.

Komend weekend staat Quievrain (vitesse) op het programma. Dit is dan ook meteen de laatste vitessevlucht van dit seizoen.

Succes allen.

Tilburg

Zaterdag 6 juli alweer de 8e Vitessevlucht van dit jaar. Een vlucht waar zowel jonge als oude duiven ingekorfd mochten worden. We hebben dan ook beide mee gedaan.

De jonge duiven ging helaas niet goed. Dit was bij bijna alle liefhebbers het geval. Op het moment dat bijna alle oude duiven er waren kwam pas de 1e jonge duif. Daarna kwamen ze druppelsgewijs binnen, uiteindelijk hebben we 25 van de 38 ingekorfde jonge duiven terug gekregen. Eerder vorige week op een africhting vanuit Wijchen hebben we ook al 25 jonge duiven verspeeld. We hebben dan ook besloten om voorlopig niet meer met jonge duiven te spelen.

De oude duiven daarentegen kwamen geweldig terug. We hadden er 51 ingekorfd.

Tilburg is voor ons 160 km. en ze werden gelost om 08.00 uur. Ze zijn gelost met een kalme ZW wind en het weer was verder goed. Daarom was ook de verwachting dat ze rond 09.40 uur zouden komen. Een verwachte snelheid tussen de 90 en 100 km per uur.

We hadden net alles klaar staan en op dat moment vallen de eerste 3 duiven reeds op de klep. Ontzettend snel, op 09.29,19 werd de 1e geklokt en dat betekende een snelheid van bijna 108 km per uur.

Dit keer was het de 3-jarige doffer 16-1173582 die er als eerste was. Daarna 2 jarige duivinnen vlak achter elkaar, en wel op 09.29,32 en op 09.29,33.

Ongeveer 10 minuten nadat de 1e was geklokt, was nummer 40 ook al binnen, als deze 40 duiven zaten zoals later bleek in de prijs. Een geweldig prijs percentage van 78%.

Verder hadden we de 1e, 2e, 3e, en 4e van de vereniging, daarnaast 9 duiven bij de eerste 13. Zie uitslag

Kortom de oude duiven doen het tot nu toe dit jaar perfect. Hopelijk houden ze dit nog een aantal weken vol. We hebben nog 1 vitesse en 2 midfond vluchten op het programma staan.

Komend weekend een midfondvlucht vanuit Nanteuil.

Succes allen.