Nanteuil

Zaterdag 10 september stond Troyes op het programma als laatste jonge duiven vlucht van dit jaar. Deze vlucht telde alleen nog in de afdeling voor het jonge duiven kampioenschap. In de vereniging en het rayon zijn kampioenschappen reeds verdeeld.

Omdat de duiven vorige week niet super terug kwamen hebben we er deze week maar 7 uitgezocht om op deze laatste vlucht te spelen. Deze 7 duiven zaten vorige week nog redelijk goed in de prijzen.

Op zaterdag was het slecht weer in België en Noord Frankrijk en daarom werd al snel besloten de vlucht uit te stellen naar de zondag. Zaterdagavond werd al besloten om de duiven van Troyes naar Nanteuil te vervoeren. Daar waren de vooruitzichten om te lossen voor de zondag beter dan in Troyes. Op zondag was er eerst ook nog dikke mist maar uiteindelijk kon er om 12.20 uur gelost worden in Nanteuil.

Nanteuil is voor ons 460 km en dan bij een veranderlijke wind zou dat betekenen dat de duiven tegen de avond weer thuis waren. We moesten dit keer heel lang wachten voordat we een duif terug hadden. Om 19.25,09 werd deze duif geklokt. Bijna een uur nadat de eerste duiven van andere liefhebbers thuis waren. Dit was dan ook maar de enige duif die op zondag terug kwam. Op maandag kwamen er nog 5 bij zodat uiteindelijk er 6 van de 7 terug zijn gekomen.

In de uitslag was 1 duif van ons terug te vinden (zie uitslag). Dit keer ging de overwinning naar Vincent Bonnes, die de duiven super terug kreeg. Vincent proficiat.

Het zit er op voor dit jaar. We hebben een super goed seizoen gehad met heel veel overwinningen en mooie reeksen vroege duiven. De duiven mogen nu uitrusten en moeten zorgen dat ze goed door de rui komen.

De diverse eindstanden zullen over een tijdje wel geplaatst worden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.