Morlincourt

Zaterdag 29 juni stond er een Midfondvlucht vanuit Laon op het programma. De voorspellingen van het weer waren niet best. Uitzonderlijk warm en O wind. Op advies van het NPO heeft de afdeling besloten om het jonge duiven programma niet door te laten gaan. Een goed besluit. Het advies van de NPO voor de oude duiven was om de duiven op vrijdag in te korven en om iets dichter bij te gaan zitten. Onze afdeling echter ging daar vol tegen in en wij moesten wel op donderdag inkorven en de afstand werd zelfs langer in plaats van korter. Het werd geen 380 (Laon) maar het werd 415 Morlincourt. Voor ons niet helemaal te begrijpen maar hopen dat het goed komt.

 

Zaterdag werden de duiven mooi op tijd gelost, 06.30 uur, met de tegenwind zouden de eersten er ongeveer een kleine 6 uur over doen, een hele pittige vlucht zou het gaan worden.

Om 12.21.31 werd onze 1e duif geconstateerd, dit keer een jaarling doffer en wel de 18-1552151. Deze was mooi op tijd. De 2e duif was wederom de 18-1552171 duivin die wekelijks goed presteert.

Daarna kwamen de duiven niet echt goed terug en duurde het soms minuten voor dat er weer eentje aan kwam. Bij andere liefhebbers was dit het zelfde of zelfs nog veel slechter.

Het druppelde de hele middag door en aan het eind van de middag waren er nog 10 onderweg, dit hebben we dit seizoen nog niet eerder gehad. Uiteindelijk zijn er 3 uitgebleven, helaas zat daar onze jarige duivin 18-1552181 ook bij, zij was wekelijks voor in de uitslagen te vinden.

Achteraf volgens ons geen wijs besluit van de afdeling om er zo’n zware vlucht van te maken, helaas maar dit is niet meer terug te draaien.

Bij het opmaken van de uitslag hadden we in de Vereniging de 1e, 2e, 3e 7e en 8e en verder 12 duiven bij de eerste 20 (zie uitslag). Dat was echt wel goed te noemen maar we hadden toch graag een iets ander vluchtje gehad bij dit soort weersomstandigheden. Jammer dat vaak wordt vast gehouden aan het programma afwerken en niet meer wordt gedacht in het belang van de duiven en liefhebbers. De duivensport zit al in zwaar weer en dan moet je niet te veel van dit soort vluchten hebben.

Komend weekend een vlucht vanuit Tilburg voor zowel jonge als oude duiven. We zullen zien wat dat weer oplevert.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.