Morlincourt en Deurne 20 augustus 2016

Afgelopen zaterdag stond Morlincourt op het programma. We hadden er 7 ingekorfd. In onze vereniging zijn er nog 2 liefhebbers die inkorven. (V. Bonnes en wij) De verwachtingen waren niet al te hoog en zo ging het ook. In de vereniging gingen alle prijsduiven naar Vincent. In de kring hadden we er nog 2 in de prijs maar dat leverde niet genoeg punten op om 1e te blijven met de Jonge duiven en het Snelheidskampioenschap. Vincent Bonnes is 1e geworden met de jonge duiven alsmede 1e op het Snelheidskampioenschap in de Vereniging. Vincent proficiat. Klik hier voor de uitslag.

Tevens werd de 1e Natoervlucht gevlogen door de duiven. Hier hadden we bijna alles wat vliegduiven zijn ingekorfd en zo kwamen we op een mooi aantal van 62 ingekorfde duiven. Deze werden gelost in Deurne. Deze kwamen zoals het hoort super af en hadden we uiteindelijk 48 van de 62 in de prijs. Een mooi percentage van 78%. We hadden de 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 8e, 9e, 10e, 11e, 12e enz. Een geweldige uitslag en dat tegen 210 prijsduiven in de Vereniging. Wel jammer dat de 1e duif die alleen kwam aangevlogen nog 6 rondjes bleef draaien en daarna tegelijk met de 5 volgende duiven naar beneden kwam. Maar verder kwamen ze perfect thuis en alle 62 hebben het hok kunnen terug vinden. Zelfs de jonge duiven kwamen dit keer zoals het hoort heel snel thuis. Eindelijk een keer weer ouderwets en bijzonder leuk om te zien. Daar doe je het allemaal voor. Klik hier voor de uitslag.

Komende week zullen we alleen inkorven op de Natoer vlucht. Het wordt zeer warm met een oosten wind maar de afstand naar Heusden – Zolder 183 km is goed te doen. Dat moeten ze allemaal nog goed aankunnen. Maximaal zullen we er 72 inkorven!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.