Morlincourt

Zaterdag 27 augustus stond Morlincourt op het programma over een afstand van 414 km.

De zomer duurt maar voort in Nederland en met de temperaturen van de afgelopen weken met steeds maar weer meer dan 30 graden werd het trainen van onze jonge doffers steeds minder. Deze duiven trainen ‘s middags van 17.00 uur tot 18.30 uur. De conditie gaat dan snel achteruit en daarom hebben we besloten deze niet meer in te korven op Morlincourt. De duivinnen trainden nog redelijk goed, deze worden ‘s morgens los gelaten van 8.00 uur tot ongeveer 10.30 uur.

Om dat ook de vooruitzichten met een N-wind een zware vlucht in het vooruitzicht stelden hebben we maar 10 duivinnen uitgezocht met de hoop op een mooie uitslag.

Zaterdag was het redelijk goed duivenweer en ze werden gelost om 08.15 uur.

De snelheid van de eerste duiven lag rond de 70 km per uur. Ze zouden er dan ongeveer 6 uur over vliegen.

Om 14.31,41 werd de 1e duif bij ons geconstateerd, vlot daarachter aan om 14.32,48 reeds de 2e duif. Ook de overige duiven kwamen bijzonder goed terug. We hadden best snel 8 van de 10 duiven geconstateerd.

De 1e duif van ons kwam uiteindelijk terecht op de 7e plek in de vereniging, de 2e duif werd 9e. De eerste 5 plekken in de vereniging waren dit keer voor de Comb. Oude Lashof. Frans en Riet proficiat met deze super uitslag van jullie. Bij de eerste 3 waren ook reeds 2 aangewezen duiven, dus de punten voor deze vlucht waren binnen.

Alle 8 duiven die we geconstateerd hadden kwamen mooi in de uitslag terecht (zie uitslag). We werden hierover nog door de afdeling gebeld met de mededeling dat we 1e in de gehele afdeling 9 waren geworden als “Grootmeester in het Hokprestatie” Daar zal een mooi verhaal van in het Spoor der Kampioen van komen.

Ook in de diverse standen staan we er goed voor met de jonge duiven alsmede het snelheidskampioenschap in de gehele Afdeling 9.

Komend weekend staat Bierges op het programma. Beide vluchten, zowel de jonge duiven als de natoer duiven worden in Bierges gelost. Zoals het er nu voorstaat doen we op beide vluchten mee maar zullen we op beide vluchten ongeveer 10 duivinnen spelen. Voor de jonge doffers is het dit jaar goed geweest, die hebben de nodige vluchten gehad en mogen uit rusten voor dit jaar.

Succes allemaal en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.