Morlincourt

Zaterdag 5 september alweer de één na laatste vlucht van dit seizoen voor de jonge duiven. Losplaats dit keer Morlincourt over een afstand van 414 km.

Lossing was om 10.30 uur en er waaide een westen wind. We hadden alles nog weer een keer mee gedaan en dat waren er dit keer 37. De 1e duif hebben we geklokt om 15.18,56, het was de 20-1176071, een duivin die mooi op haar eieren zat te broeden. Dit soort duiven hebben dan toch net iets meer motivatie om snel naar huis te komen. De 2e duif is geklokt om 15.20,15. Met deze 2 duiven hadden we de 2e en 3e plaats in de vereniging (zie uitslag). Dit keer ging de 1e plek naar A. Olde Riekerink. Albert proficiat.

De duiven kwamen weer goed af, de afstand begint nu natuurlijk ook al te tellen en dan is het fraai dat ze goed thuis komen. Het prijs percentage was dit keer 41% (15/37)

Komend weekend dan de laatste jonge duiven vlucht vanuit Nanteuil. We zullen niet meer alles inkorven, waarschijnlijk de helft, voor die andere helft is het reeds goed geweest.

Tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.