Mons – 1 mei 2016

Zaterdag 30 April zouden de duiven worden gelost in Mettet. Voor de west kant van Nederland / België was het prachtig weer, echter de oostkant bleef met bewolking en regen zitten en daarom werd besloten om de vlucht uit te stellen naar de zondag. Het was zondag inderdaad beter en de duiven werden dan ook om 09.45 uur gelost. Echter niet in Mettet maar in Mons. De wagens konden in Mettet niet overstaan vanwege activiteiten en er werd besloten om daar Mons te rijden. Mons betekende voor ons een afstand van 297 km. De wind waaide dit keer uit de Noordhoek en de temperatuur was aan de lage kant. Al met al voortekenen voor een pittig vluchtje. Het zou ongeveer een vluchtje van 4 uur worden voor de eerste duiven. (75 km per uur) Dit keer was de 04-1570444 de eerste duivin die er aan kwam. Na een klein rondje om het huis werd ze geklokt om 13.43.56. We moesten dit keer bijna 4 minuten wachten op de volgende. Daarna kwamen ze mooi vlot achter elkaar. Binnen 17 minuten waren 24 van de 38 terug. We hadden er dit keer dan ook 24 van de 38 in de prijs. (63%) In de vereniging begonnen we met de 2een daarna de 5e, 6e, 9e, 10e, enz. Al met al een mooie uitslag.

Tot op heden, na 4 vluchten zijn we tevreden over de resultaten en gaan we de training van onze duiven nog verder opvoeren tot een dik uur per dag. In de vereniging staan we op plek 1, in het rayon op plek 2 en in de kring op plek 8. Maar we zitten nog maar aan het begin van het seizoen en het kan nog alle kanten op.

De komende dagen wordt het steeds warmer en het beloofd voor de zaterdag een mooie zomerse dag te worden met een zuidoosten wind over een afstand van 313 km. Dat zal betekenen dat ze ongeveer 3,5 uur onderweg zullen zijn. (90 km per uur)

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.