Marche

Zaterdag 25 juni alweer de 6e Vitesse vlucht van dit seizoen vanuit Marche over een afstand van 258 km.

We hadden er dit keer 32 ingekorfd en wel 12 doffers en 20 duivinnen.

Marche is wederom een mooi losplaats midden in de Ardennen. De weersvooruitzichten waren goed en die kwamen ook gelukkig uit. De duiven werden gelost om 07.15 uur met een kalme ZW wind. We hadden verwacht dat ze tegen de 100 aan zouden vliegen maar doordat de wind aanwakkerde kwamen de snelheden hoger te liggen.

Om 09.44,05 werd onze eerste duif geklokt. We hadden haar totaal niet zien aankomen maar in één keer zat ze op de klep voor het hok. Waarschijnlijk is ze zeer hoog geweest zodat ze er een beetje overheen is gegaan en we haar niet zagen aankomen. De 3 jarige duivin 19-1338391 was dit keer voorop. Zij heeft zich de laatste weken aangepaart met een andere doffer en blijkbaar had ze daardoor genoeg motivatie om snel huiswaarts te gaan.

Daarna moesten we 3 minuten wachten op de 2e duif maar daarna kwamen ze achter elkaar. We hadden dit keer de 1e in de vereniging en een 4e plek in het Rayon, een knappe prestatie van deze 19-1338391 (zie uitslag).

Verder hadden we 10 duiven bij de eerste 18 in onze eigen sterke vereniging. In de standen op de Vitesse staan we er goed voor.

Komende week wederom een Midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne.

Succes iedereen.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.