Marche

Zaterdag 6 mei stond de wedvlucht vanuit Marche op het programma. Een vlucht over 261 km vanuit het zuiden van België.

We hebben nog één keer alles mee gedaan, dit waren er 58 en wel 25 doffers en 33 duivinnen. Komende week, de 1e midfondvlucht doen we er waarschijnlijk 50 mee.

De windrichting was dit keer Zuid. Bij de lossing iets ZW maar verder op in Nederland heel lichtjes ZO. Met deze wind zouden de eerste duiven een snelheid halen van rond de 90 km per uur.De duiven hadden goed getraind en dan zijn de verwachtingen hoog. Om 9.00 uur werden de duiven gelost en ze hadden een prima vertrek.

Voor vroege duiven moesten we dan toch wel een aantal minuten voor 12 duiven hebben en zo gebeurde het ook. Om 11.53,15 werd onze 1e duif geklokt, ze kwam precies uit de goeie richting en draaide nog een heel klein rondje maar ging als een speer naar beneden. Aan de meldingen van de overige liefhebbers bij ons uit de vereniging te zien was dit een super vroege duif. Het was de 3-jarige duivin 00-1176084 die elk jaar een aantal kopprijzen bij elkaar vliegt.

Een dikke minuut later was nummer 2 er ook en de overige duiven kwamen goed terug. Bijna elke minuut wel eentje en soms meerdere bij elkaar. Bij het maken van de uitslag kwam onze duif op plek 1 terecht en nadat alle verenigingen de bestanden hadden ingestuurd stond de 084 nog steeds op plek 1. Dat betekende een 1e plek in ons Rayon tegen meer dan 3200 duiven. Een superprestatie.

Dit keer hadden we 33 van de 58 duiven in de prijs, een mooi percentage van 57%. (zie uitslag)

Een mooie reportage staat op de site van onze CC Hart van Twente.

Komende week de 1e midfondvlucht vanuit Dizy le Gross over een afstand van 360 km. Als de voorspellingen van het weer NO wind kracht 2 uitkomen dan kan het een mooi vluchtje worden.

Tot volgende week en succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.