Wie zijn wij ?

René is begonnen met de postduiven en is lid sinds 1984. In 1990 heeft Peter zich daarbij aangesloten en zijn we samen verder gegaan onder de “Gebr. van Langen”. Ze zijn beide lid van “PV De Zwaluw” te Oldenzaal dat op haar beurt weer deel uit maakt van de Afdeling 9 Oost Nederland, waarbij ongeveer 2.500 leden zijn aangesloten.

René is elke dag bezig met het voeren, verzorgen en loslaten van de duiven. Peter verzorgt het schoonmaken van de hokken op de zaterdag, de administratie en het opleren van de duiven. Op de dag van inkorving wordt er samen besloten welke er mee gaan en deze worden dan ingekorfd. Verder dragen onze ouders Bernard en Truus nog een steentje bij door overdag de jongen los te laten en te voeren.

In 2011 waren we 1e op het Aangewezen Snelheidskampioenschap in de Afdeling 9. In 2012 waren we 2e op het Onaangewezen Snelheidskampioenschap in de Afdeling 9. Snelheidskampioenschap bestaat uit Vitesse, Midfond en Jonge duiven vluchten.

Er wordt door ons deelgenomen aan alle Vitesse, Midfond, Eendaagse Fond en Jonge duiven vluchten. We spelen met 27 vliegkoppels en nog een aantal duivinnen die bij de kweekdoffers zitten. Wij spelen de vluchten op dubbel weduwschap. Dit houdt in dat we maximaal 58 duiven kunnen inkorven. De eerste vluchten spelen we alles en heel langzaam wordt het aantal ingekorfde duiven minder. Over het algemeen presteren de duivinnen beter dan de doffers. We spelen alles omdat we graag willen zien wat alle duiven kunnen presteren. Het selecteren gebeurt aan het einde van het seizoen dan ook hoofdzakelijk op prestatie en daarna af en toe op afkomst.

Reacties zijn gesloten.