Laon

Zaterdag 05 mei 2018 de 1e Midfond vlucht van dit seizoen. Meteen over een afstand van 380 km en dan ook nog met een krachtige NO wind en een mooie temperatuur. Al met al condities voor een pittig vluchtje.

We hadden de training de laatste dagen wat opgevoerd en dat ging naar volle tevredenheid. De doffers vlogen goed in het rond en duivinnen hadden de snelheid goed te pakken en vlogen een uur lang mooi hun rondjes met af en toe even een blik in het dorp De Lutte (2 km) om daar soort genoten te treffen.

Wederom bijna alles mee gedaan en dat wil zeggen totaal 56 duiven, 26 doffers en 30 duivinnen.

Eindelijk een keer een lossing mooi op tijd, om 08.30 werden de duiven gelost. Zoals te zien was op de diverse filmpjes een mooie ruime losplaats waar de dikke 20.000 duiven goed konden vertrekken. Eindelijk een keer een plek waar alle containers mooi achter elkaar konden staan zodat de duiven voldoende ruimte hadden om te vertrekken en elkaar bij het lossen niet tegen kwamen.

De verwachting was dat de eerste duiven een snelheid zouden halen van rond de 70 km per uur. Deze verwachting kwam aardig uit omdat de eerste duiven in het zuiden van onze afdeling een snelheid haalden van 72 km per uur. De duiven van ons moeten dan nog een dikke 80 km verder. Bij voorbaat weet je al dat ze die snelheid met een NO wind niet kunnen vasthouden.

Bij ons zouden dan de eersten arriveren om goed 14.00 uur. En inderdaad om 14.05,35 werd onze 1e duif, de 2 jarige 16-1173598 duivin geconstateerd. Het duurde 2 minuten voordat de 2e kwam en daarna kwamen ze best goed terug. Bij de eersten zaten dit keer zelfs doffers. Mooi dat de doffers het dit jaar ook goed doen.

Een beetje rond gebeld en via de app meerdere tijden door gekregen bleek toch wel dat de 1e duif mooi op tijd zat. Bij het maken van de uitslag bleek toch dat de duiven het perfect gedaan hadden. We hadden dit jaar met onze duiven nog geen 1e gevolgen in de vereniging maar dat was dit keer dus wel het geval. Zelfs de 2e en 3e plek gingen naar onze duiven. Verder hadden we de 6e, 9e, 11e, 12e, 13e, 16e, 17e, 18e, enz en met 16 duiven bij de eerste 27 in onze sterke vereniging kunnen we toch stellen dat het een super begin was van de 1e midfond vlucht. Verder hadden we ook een heel mooi prijs percentage van 56% (31/56). Klik hier voor de uitslag.

Zelfs onze jaarling duivin, de 17-1741529 die voor de vlucht 5e duifkampioen in de gehele afdeling stond tegen meer dan 20.000 duiven was weer mooi op tijd. Waarschijnlijk stijgt ze nog wel weer een plaatsje op de ranglijst.

Komende week wederom een Vitesse vlucht naar Charleville de Mezieres, vrijdag avond inkorven in verband met Hemelvaart.

Succes allen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.