Laon 6 mei 2017

Zaterdag 6 mei de 1e Midfond vlucht van dit seizoen. Op het programma stond Laon, voor ons alweer over een afstand van 380 km en dat voor de 5e vlucht van het seizoen. De afstanden worden snel groter.

We hadden er dit keer 37 ingekorfd, 15 doffers en 22 duivinnen. Toch een mooi aantal voor een midfond vlucht. De hele week waren de voorspellingen van het weer goed te noemen voor Belgie en Nederland maar er was op de buienradar ook te zien dat vanuit Frankrijk er een gebied met regen aankwam. Hopelijk zou het allemaal goed gaan. Zaterdagmorgen was het inderdaad op de losplaats al vroeg schitterend weer en konden de duiven eindelijk een keer vroeg de lucht in. Er werd gelost om 07.45 uur. De duiven hadden voor het eerst een super vertrek. Het gebied met regen zat er wel maar nog ten zuiden van de losplaats.

De duiven werden gelost met een kalme Oosten wind, onderweg zou de wind steeds harder gaan waaien en draaide ook een beetje naar het Noord Oosten. Al met al vooruitzichten voor een pittig vluchtje. Ze hadden iedere keer nog een Westen of Noord Westen wind gehad en dan weet je dat het een zware vlucht wordt. In het zuiden van de afdeling werden de eerste duiven geklokt rond 12.00 uur. Omdat onze afstand ongeveer 80 km verder is weet je dat je rond 13.15 uur moet klokken wil je vroege duiven hebben.

En zo ging het ook, om 13.14 uur kwamen er wederom 2 tegelijk aangevlogen. Mooi op tijd omdat we verder uit de buurt nog niets hadden gehoord. Dit keer allebei duivinnen en de 14-1570425 ging dit keer wel als eerste over de antenne. Vorige week was ze ook al bij de eerste 2 maar liet ze een hok genoot voorgaan. De 15-1331331 die samen kwam aanvliegen ging zo snel over de antenne dat deze niet werd geconstateerd. De motivatie om snel naar binnen te gaan en hard te vliegen is enorm. Rene zag meteen wie het was het pakte de duif uit het hok om deze over de antenne te houden. De tijd vliegt dan voorbij maar na 31 seconden was deze ook geregistreerd. Iets later kwam de 3e duif ook reeds aangevlogen, de 16-1173633 wederom een duivin.

Daarna kwamen ze niet heel vlot maar het druppelde wel door, wat wil je ook met een afstand van 380 km en een beste wind waar ze tegen in moesten vliegen. Na 3 duivinnen kwamen er toch ook een aantal doffers en ook jaarlingen deden goed mee. Daar zijn we nog steeds dik tevreden over.

Bij het maken van de uitslag bleek maar weer dat ze het super gedaan hadden. Dit keer hadden we de 1e, 2e, 3e 7e 8e enz van onze sterke vereniging. Verder hadden we 11 jaarlingen in de prijs en in totaal 21 van de 37 duiven een mooi percentage van 57%. (zie uitslag) In het samenspel met 6 verenigingen hadden we de 2e, 3e en 4e van in totaal 1388 duiven, een schitterend resultaat op zo’n best wel zware midfond vlucht. K. en K. Meijers uit Ootmarsum had de 1e in het samenspel, proficiat heren!

Bij de diverse kampioenschappen staan we er goed voor, nu is het zaak omdat zo te houden. Verder is het mooi om te zien dat we in het samenspel bij de duifkampioenen meerdere duiven hebben staan en dat de beste 2 duiven van ons over alle vluchten 2 jaarling doffers zijn. Dit terwijl de duivinnen het over het algemeen beter doen. Toch blijkt dan ook maar weer dat de doffers het ook wel kunnen als er maar kwaliteit tussen zit en de motivatie aanwezig is.

Komend weekend wederom een Midfond vlucht en wel naar Chalons en Champagne over een afstand van 419 km.

Succes allen!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.