Kerkrade

Zaterdag 30 Mei alweer de 3e vlucht van dit seizoen. Dit keer stond Kerkrade op het programma. Een losplaats helemaal in het Zuid Oosten van Limburg, nog nooit eerder daar gelost maar een mooie losplaats over een afstand van 177 km. Omdat we geen verliezen hebben op de vluchten konden we wederom 75 duiven meedoen. (34 doffers en 41 duivinnen)

De eerste 2 weken van dit seizoen zat de wind in het westen maar dit keer was die toch echt gedraaid naar het Oosten. Meestal worden dat pittige vluchtjes maar de afstand is nog maar 177 km en dan is dat goed te doen. Met een fraaie strak blauwe lucht zijn de duiven gelost om 08.30 uur. Het vertrek van de duiven was goed en ze moesten nu op eigen kracht naar huis.

Om 10.47 kwamen de eerste 2 aangevlogen, net als de vorige 2 weken nog een rondje extra maar om 10,48,09 werd de eerste geklokt. Dit keer de jarige doffer 19-1338264. Als tweede was het de duivin 18-1552124, die ging zo snel over de antenne dat ze niet werd geconstateerd. Hierdoor moesten we haar uit het hok pakken en over de antenne houden. Het verschil is dan best groot (42 seconden). Daarna duurde het even maar toen kwamen ze ook mooi achter elkaar. Elke minuut wel eentje en soms ook wel 2 of 3. Dat is het voordeel dat er zoveel duiven van ons op de vlucht zijn. Je ziet ze prachtig terug komen.

We hoorden van andere liefhebbers dat ze allemaal later de duiven hadden gekregen en dat bleek ook wel toen ‘s middags de uitslag van de vereniging werd gemaakt, daar hadden we de 1e, 2e, 3e en 4e. Klik hier voor de verenigingsaankomstlijst

In het rayon met 8 verenigingen waar in totaal 2.983 duiven waren ingekorfd hadden we de 2e, 3e, 11e en 16e . Wederom een fraai resultaat.

Ook het prijs percentage is elke week goed te noemen, dit keer was het 60% (75/45) Het voordeel van een goed verlopen vlucht met prima weer is dat alle duiven zo weer terug zijn en dat je je weer kunt richten op de komende week.

Volgende week waarschijnlijk naar Duitsland voor de 4e Vitesse vlucht.

Allen succes met de voorbereidingen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.