Jonge duivenvluchten

Zware tijden met jonge duiven in de duivensport. Met de africhtingsvluchten zijn er al veel niet thuis gekomen en op de eerste prijsvlucht wederom veel achterblijvers. Dit betekent voor veel liefhebbers einde oefening voor dit jaar met de jonge duiven.

Bij ons ook veel te veel verliezen maar om het leerproces van de jonge duiven toch nog in gang te houden en doordat we bij de meeste kampioenschappen er nog goed voor staan blijven we voorlopig nog een aantal jonge duiven inkorven.

Zondag 24 Juli werden de duiven gelost in Heusden-Zolder. Zaterdags kon er helaas niet worden gelost. De helft van de aanwezige jonge duiven hebben we mee gedaan. Dit waren er 18. Op deze vlucht hadden we de 2e en 5e van de Vereniging. Klik hier voor de uitslag.

In het weekend van 30 Juli hadden we alle 32 duiven ingekorfd. De losplaats was St. Katheleine. De weersvoorspellingen waren redelijk goed maar helaas voor de zoveelste keer kon er niet gelost worden op de zaterdag. Ook dus nu weer een lossing op zondag. Dit keer hadden we de 1e, 4e, 5e ,7e en 10e van de Vereniging. Op zich een mooie uitslag maar er waren ook maar 4 liefhebbers die in totaal 73 duiven hadden ingekorfd. Klik hier voor de uitslag.

Zaterdag 6 Augustus stond Quievrain op het programma. Omdat ze de laatste weken matig thuis kwamen hadden we er nu 10 ingekorfd. Ze werden gelost op de zaterdag en wel om 12.15 uur. Dit keer hadden we de 3e van de Vereniging. Klik hier voor de uitslag.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.