Heusden-Zolder 27 augustus 2016

Zaterdag 27 Augustus was de 2e Natoer vlucht van dit seizoen. Dit keer hadden we bijna alles ingekorfd, zowel de oude alsmede alle jonge duiven. In totaal waren dit er 66. Een mooi aantal.

Het zou een pittig vluchtje worden. De wind kwam uit het Noord Oosten en het was kraakhelder. Voor de ervaren duiven die het kennen en ritme hebben geen probleem. Maar voor de overige duiven was het ondanks de korte afstand van 183 km een zware dobber.

Zo kwamen de oude duivinnen die het hele seizoen mee zijn geweest goed af alsmede een aantal jonge duiven die goed in het ritme zitten.

De oude doffers die bijna het hele seizoen niet mee zijn geweest kwamen zeer matig naar huis en daar blijkt maar weer uit dat je de duiven als het kan wekelijks moet spelen en ritme moeten hebben om goede prestaties te leveren.

Bij de eerste 16 zat dan ook geen oude doffer. Alleen maar oude duivinnen en een aantal jonge duiven.

In de vereniging hadden slechts 4 liefhebbers ingekorfd met in totaal 106 duiven. Wij hadden dit keer de 1e t/m de 15e prijs in de Vereniging. (klik hier voor de uitslag).In het Rayon hadden we de 3e, 8e, 9e, 10e, 15e, 17e enz.

In de kring tegen ongeveer 4400 duiven hadden we zelfs 8 duiven bij de eerste 100. Al met al niet verkeerd.

De jonge duiven hebben we genoeg gespeeld en zullen we vanaf heden thuis laten. We zullen nog een aantal keren inkorven maar dan alleen met de oude doffers en duivinnen.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.