Heusden – Zolder 22 juli 2017

Zaterdag 22 juli de 2e jonge duiven vlucht van dit seizoen. De losplaats was dit keer Heusden – Zolder over een afstand van 183 km.

De wind kwam uit het Zuid Oosten, de lucht was aardig (te) blauw, en de temperaturen liepen hoog op. Bij voorbaat niet al te beste vooruitzichten voor een 2e jonge duiven vlucht.

De duiven werden gelost om 09.05 uur. Het zou naar schatting ongeveer 2 uur vliegen zijn. Plotseling om 11.09 zagen we de eerste 2, deze vielen meteen op de klep en hebben weinig tijd verspeeld. Daarna kwamen ze achter elkaar, bijna elke minuut wel eentje, best goed terug. De eerste 40 duiven waren er dan ook binnen een half uur na de 1e duif. Daarna druppelde het langzaam door en uiteindelijk zijn er 52 van de 56 terug gekomen. Op zich goed maar toch weer, net als de vorige week, een verlies van 4 jonge duiven.

Bij het maken van de uitslag zaten we met een aantal duiven mooi op tijd. We hadden dit keer de 2e, 3e, 4e, 5e, 7e en 8e van de vereniging en verder 17 duiven bij de eerste 40. Wederom een keurige uitslag (zie uitslag).

Aanstaand weekend wederom Boxtel, zelfde dan 2 weken geleden, even weer een stapje terug in kilometers zodat er weer duiven kunnen instappen.

Hopelijk blijft de wind in het westen zitten en krijgen we een mooie vlucht met goed weer. Heel langzaam beginnen onze duiven met de pennen te gooien en er zijn ook al een aantal die in de dons beginnen te gooien. Zaterdag op Boxtel moet dat nog goed te doen zijn daarna zal het langzaam minder worden met de prestaties maar dat is dan ook logisch omdat we dit jaar niet hebben verduisterd.

Succes weer allen en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.