Heusden – Zolder 16 april 2016

Afgelopen zaterdag werden de postduiven gelost in Heusden – Zolder. Voor onze duiven een afstand van 183 km. We hadden er 38 ingekorfd. ( 9 doffers en 29 duivinnen) Er stond een harde ZW wind. Ze werden gelost om 08.45 uur. De 1e duif van ons de 12-1195362 arriveerde om exact 10.20 uur. Helaas bleef ze hoog in de lucht maar rondjes draaien, mede doordat er een vreemde duif bleef mee vliegen, en kwam ze na een dikke minuut naar beneden gevlogen. Toen ze op de klep belande had ze in één keer zo’n haast dat ze niet werd geregistreerd door de antenne. Snel het hok in om haar te pakken en uiteindelijk had ze anderhalve minuut verspeeld. Jammer maar dat is ook duivensport en hoort er soms ook bij. Ze pakte toch nog de 3e in de Vereniging.

De duiven die daarna kwamen draaiden ook hun rondjes maar kwamen toch ook wel goed af. Onze clubgenoot Vincent Bonnes had dit keer de 1e en 2e in de Vereniging en heeft verder een hele mooie uitslag gemaakt. Het ging verder heel snel en binnen 10 minuten waren de prijzen verdeeld (zie uitslag).

Aanstaand weekend gaan ze naar Duffel en het zal een koud weekend worden. Hopelijk is de lucht en het zicht wel zodanig dat ze gelost kunnen worden. De wind zal naar verwachting naar het noorden draaien zodat ze echt wel wat voor moeten doen om thuis te komen. Succes allen!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.