Gorinchem

Zaterdag 17 augustus stond er een vlucht vanuit Duffel op het programma.

De vooruitzichten waren niet goed. Zaterdag en Zondag veel regen en weinig zon, dus veel bewolking en het was maar de vraag of de duiven gelost zouden worden.

We hadden dit keer alle oude doffers reeds thuis gelaten. Die zijn elk weekend vanaf begin april mee geweest en hebben dus de nodige vluchten gehad. Alle oude duivinnen, 29 stuks plus alle 24 jonge duiven gingen wel mee. In totaal dus 53.

Op zaterdag was het weer de hele dag slecht en er werd uitgesteld naar de zondag. Uiteindelijk werd er gelost om 14.45 uur. (achteraf gezien toch nog weer een half uur te vroeg). Vrijdag reeds werd besloten om niet naar Duffel te rijden maar naar Tilburg. Ook hier was het niet goed waardoor uiteindelijk Gorinchem de losplaats is geworden. Op het moment dat de duiven moesten komen kwam de regen naar beneden. In de westelijke helft van de afdeling was het wel goed maar verder naar het oosten toe werd het steeds slechter. Helaas het is niet anders.

Om 16.22,26 werd de 1e duif geklokt, dit keer de jarige duivin, 18-1552126. Als 2e een jarige duif en wel de 19-1338327. Daarna moesten we best een aantal minuten wachten op de 3e en 4e duif.

Ongeveer 20 minuten nadat de 1e duif er was zagen we de opklaringen ook bij ons komen. Er kwamen mooie heldere luchten en zon was weer te zien. Vanaf dat moment kwamen de duiven er aan. Gelukkig waren om 17.30 uur alle duiven terug, dus ook alle 24 jonge duiven. Deze komen nu met de week steeds beter.

In de vereniging hadden we de 1e en 2e en verder de 6e plek. Tevens 14 duiven bij de eerste 22 in de vereniging. Verder weer een mooi prijs percentage van 59% (31/53) (zie uitslag)

Komende week staat Duffel nogmaals op het programma. Zoals de vooruitzichten nu zijn moet dat goed komen.

Tot volgende week.

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.