Etroeungt

Zaterdag 13 juni wederom een vitessevlucht vanaf Etroeungt over een afstand van 330 km. Wederom alles mee en dat waren er dit keer 73. (32 doffers en 41 duivinnen). Het weer zag er goed uit en daarom werd er ook gelost om 07.45 uur. Met een beetje zuiden wind die later draaide naar het zuidwesten zou het weer een redelijk snel vluchtje worden.

Het duurde toch nog langer dan dat we gedacht hadden maar om 11.46 uur kwam de eerste aangevlogen. Dit keer een jarige doffer, de 19-1338264. Bijna elke minuut kwam er wel een duif. We hadden verwacht dat het sneller zou gaan maar toen we een beetje rond gingen bellen bleek wel dat ze bij ons best goed kwamen. Er waren liefhebbers die hadden 1 vroege duif en moesten soms wel een kwartier wachten op nr. 2. Sommige liefhebbers begonnen met de 1e duif wel een half uur later dan bij ons. Als je dan zelf bijna elke minuut een duif binnen krijgt dan hebben ze het achteraf perfect gedaan. In de vereniging hadden we dit keer de 3e, 6e, 7e, 8e, 9e en 10 duif (zie uitslag)

In het rayon begonnen we dit keer met de 5e duf tegen 3400 duiven. Vincent Bonnes had wederom de 1e en zelfs de 2e plek in de vereniging. Vincent proficiat. In het Rayon hadden we 47 van de 73 ingekorfde duiven in de prijs, dit keer wel een heel fraai percentage van bijna 65%. Dit betekend dat we een hele brede basis duiven hebben die bijna allemaal prijs kunnen vliegen.

Aanstaand weekend de 1e midfond vlucht van dit seizoen. Donderdag avond reeds inkorven. Zoals het nu is gaan ze allemaal weer mee.

Succes allen met de voorbereiding en tot volgende week.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.