Morlincourt and Deurne 20 augustus 2016

Afgelopen zaterdag stond Morlincourt op het programma. We were there 7 basketed. In onze vereniging zijn er nog 2 liefhebbers die inkorven. (In. Bonnes en wij) De verwachtingen waren niet al te hoog en zo ging het ook. In de vereniging gingen alle prijsduiven naar Vincent. In de kring hadden we er nog 2 in de prijs maar dat leverde niet genoeg punten op om 1e te blijven met de Jonge duiven en het Snelheidskampioenschap. Vincent Bonnes is 1e geworden met de jonge duiven alsmede 1e op het Snelheidskampioenschap in de Vereniging. Vincent congratulations. Click here for the results.

Tevens werd de 1e Natoervlucht gevlogen door de duiven. Hier hadden we bijna alles wat vliegduiven zijn ingekorfd en zo kwamen we op een mooi aantal van 62 basketed pigeons. Deze werden gelost in Deurne. Deze kwamen zoals het hoort super af en hadden we uiteindelijk 48 of the 62 in the price. A good percentage of 78%. We had the 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e, 8e, 9e, 10e, 11e, 12e etc.. Een geweldige uitslag en dat tegen 210 prijsduiven in de Vereniging. Wel jammer dat de 1e duif die alleen kwam aangevlogen nog 6 rondjes bleef draaien en daarna tegelijk met de 5 volgende duiven naar beneden kwam. Maar verder kwamen ze perfect thuis en alle 62 hebben het hok kunnen terug vinden. Zelfs de jonge duiven kwamen dit keer zoals het hoort heel snel thuis. Eindelijk een keer weer ouderwets en bijzonder leuk om te zien. Daar doe je het allemaal voor. Click here for the results.

Komende week zullen we alleen inkorven op de Natoer vlucht. Het wordt zeer warm met een oosten wind maar de afstand naar Heusden – Zolder 183 km is goed te doen. Dat moeten ze allemaal nog goed aankunnen. Maximaal zullen we er 72 inkorven!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.