Marche

Saturday 25 June already the 6e Vitesse vlucht van dit seizoen vanuit Marche over een afstand van 258 km.

We had this time 32 and putted well 12 doffers in 20 hens.

Marche is wederom een mooi losplaats midden in de Ardennen. De weersvooruitzichten waren goed en die kwamen ook gelukkig uit. The pigeons were released at 07.15 uur met een kalme ZW wind. We hadden verwacht dat ze tegen de 100 aan zouden vliegen maar doordat de wind aanwakkerde kwamen de snelheden hoger te liggen.

About 09.44,05 werd onze eerste duif geklokt. We hadden haar totaal niet zien aankomen maar in één keer zat ze op de klep voor het hok. Waarschijnlijk is ze zeer hoog geweest zodat ze er een beetje overheen is gegaan en we haar niet zagen aankomen. From 3 old hen 19-1338391 was dit keer voorop. Zij heeft zich de laatste weken aangepaart met een andere doffer en blijkbaar had ze daardoor genoeg motivatie om snel huiswaarts te gaan.

Daarna moesten we 3 minute wait for the 2e duif maar daarna kwamen ze achter elkaar. We had this time 1e in de vereniging en een 4e place in the district, een knappe prestatie van deze 19-1338391 (See results).

Next we had 10 pigeons in the first 18 in onze eigen sterke vereniging. In de standen op de Vitesse staan we er goed voor.

Komende week wederom een Midfondvlucht vanuit Chalons en Champagne.

good luck everyone.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.